Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

12-річну школу запровадять з 2017 року, - Інна Совсун

12-річну школу запровадять з 2017 року, - Інна Совсун
 

Навчальні програми 12-річної школи почнуть діяти з 2017 року. Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє Укрінформ.

"У перехідних положеннях до законопроекту "Про освіту" передбачено, що навчальні програми 12-річної школи починають діяти з 2017 року. Тобто, перших випускників дванадцятирічки ми отримаємо у 2029 році. Тут не йдеться про те, що діти, котрі зараз навчаються у п'ятих-шостих або десятих класах, будуть переводитись на інші програми", - зазначила заступник міністра.

За її словами, перехід до 12-річної середньої освіти має дві причини.

"Очевидно, що 12-річна освіта має сенс не просто тому, що так є у Європі. По-перше, у такому випадку відбувається відтягування моменту прийняття рішення про подальше навчання чи вихід на ринок праці. На сьогодні ми бачимо, що діти, які закінчують школу в 16-17 років, часто не готові до того, щоб прийняти правильне рішення щодо подальшої долі", - наголосила Совсун.

Інша причина полягає у необхідності надати учням більше часу для того, щоб підготувати їх до подальшої участі у суспільстві.

"У 21 столітті обсяг знань, вмінь і навичок, які необхідні для того, щоб брати участь у житті суспільства, суттєво зросла... Необхідно приділити більше часу, щоб підготувати людину до подальшої участі в суспільстві", - зазначила Інна Совсун.

Водночас, за її словами, після переходу до 12-річної освіти можливим стане скорочення програм підготовки у вищих навчальних закладах.



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/47102/
Категорія: Новини | Додав: (14.08.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 979 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!