Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Освітяни вимагають збереження соціальних прав

Освітяни вимагають збереження соціальних прав
 

14 квітня 2014 року у Київському міському будинку вчителя відбувся круглий стіл "Освітяни на межі відчаю" із метою досягнення консенсусу з Кабінетом Міністрів України для збереження трудових та соціально-економічних прав освітян в умовах економії бюджетних коштів.

Як повідомляє прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України, захід був організований Київською міською організацією профспілки за сприяння Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

Документи щодо удосконалення окремих положень соціальної політики, що суттєво звужують трудові права освітян, обговорювали Лілія Гриневич – голова комітету ВР з питань науки та освіти, Володимир Матвійчук – заступник Міністра фінансів України, Олександр Яцунь – голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, а також інші представники виконавчої влади.

Відкриваючи роботу круглого столу голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь наголосив, що "низка антикризових рішень, розроблена Урядом, пропонує учительству "затягнути паски" до стабілізації ситуації в країні та може призвести до зниження заробітної плати маже вдвічі".

"Освітяни розуміють, що у кризові часи відновити весь спектр законних гарантій неможливо, зокрема, розморозити тарифну сітку чи ввести в дію статтю 57 закону "Про освіту". Проте, так звужувати трудові права педагогів – неприпустимо", - зазначив Яцунь.

У свою чергу заступник міністра фінансів України Володимир Матвійчук запевнив, що найближчим часом до постанови №65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" буде внесено зміни, зокрема щодо встановлення доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників та заповнення вакантних посад у закладах освіти.

Також, виступаючи перед освітянами голова профільного комітету Верховної Ради Лілія Гриневич запевнила, що за проект закону № 4648 у такому вигляді, яким він є сьогодні, депутати голосувати не будуть. "Якщо збільшувати педагогічне навантаження, то лише разом із збільшенням заробітної плати учителя", - зазначила Гриневич.

"Ситуація складна, але нам потрібно разом рухатися вперед. Пропонуємо створити спільну робочу групу при Комітеті для реформування питань оплати праці освітянам", – підсумувала Лілія Гриневич.

За результатами круглого столу його учасники вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо внесення змін до постанови №65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" (дозволити працівникам закладів освіти встановлювати доплати за виконання тимчасово відсутніх працівників, заповнення вакантних посад тощо) і щодо відміни проекту Закону України № 4648 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)" в частині виключення норм про встановлення гнучких розмірів доплат освітянам за додаткові види педагогічної діяльності.



Джерело: http://osvita.ua/school/40770/
Категорія: Новини | Додав: (15.04.2014) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 812 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!