Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Профспілка поскаржилася Порошенку на уряд

Профспілка поскаржилася Порошенку на уряд
 

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повідомляє, що фінансові управління обласних та районних державних адміністрацій вимагають оптимізувати штатну чисельність працівників закладів та установ освіти, відправляти їх відпустки без збереження заробітної плати. Про це йдеться у листі освітньої профспілки до президента Петра Порошенка.

Також у профспілці стверджують, що фінансові управління в регіонах вимагають від навчальних закладів встановлювати режим роботи на умовах неповного робочого часу, зменшувати або скасовувати стимулюючі виплати та підвищення посадових окладів, зменшувати надбавки і доплати, які встановлені у граничних розмірах без попередження працівників.

Як зазначають у ЦК Профспілки працівників освіти і науки, відповідні дії фінансових управлінь та державних адміністрацій викликані п. 13 доручення прем’єр-міністра від 15.08.2014 р. № 29526/7/1-14 до Закону України від 31.07.2014 № 1622-VII "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік".

У профспілці зауважують, що відповідно до Прикінцевих положень Закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік" право вживати таких заходів надано лише керівникам центральних органів виконавчої влади, які здійснюють контроль та нагляд у відповідних галузях і сферах, та центральних органів виконавчої влади, виконання функцій яких можуть здійснювати відповідні міністерства.

Також у ЦК Профспілки працівників освіти і науки вважають, що доручення уряду про вжиття обласними, Київською міською державними адміністраціями заходів для оптимізації штатної чисельності працівників, надання їм відпустки без збереження заробітної плати, встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасовування стимулюючих виплат, підвищення посадових окладів, зменшення надбавок і доплат не відповідає нормам Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" № 1622 та іншим законам та постановам Кабінету Міністрів України, а також Конституції України.

"У зв’язку з цим просимо Вас, вельмишановний Петре Олексійовичу, як гаранта Конституції України, забезпечити дотримання трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти і науки та надати відповідні доручення щодо скасування зобов’язань обласним, Київській міській державним адміністраціям здійснювати заходи, які призведуть до порушення прав працюючих", - наголошується у листі ЦК Профспілки працівників освіти і науки до президента.

http://osvita.ua/school/42819/



Джерело: http://osvita.ua/school/42819/
Категорія: Новини | Додав: (19.09.2014) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 980 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1

Добавил: fadeevandrey
0

Коли бухгалтерія із ваших заробітних плат відраховує профспілкові внески, ви думаєте, що натомість профспілка захистить вас від незаконного звільнення.
 Приблизно раз на 7--9 років у кожній держустанові проводиться псевдоліквідація  (держустанова змінює код ЄДРПОУ). Якщо керівник захоче звільнити вас під час цієї псевдоліквідації, то згода профспілки на ваше звільнення не потрібна, адже формально установа і весь штат ліквідується. (Читайте ст.40 КЗпП України). Якщо ви навіть пропрацювали у цій держустанові десятки років і стільки ж років з ваших зарплат відраховувались профспілкові внески, ніякий суд вас на роботі не поновить, оскільки та держустанова, де ви працювали, формально ліквідована без правонаступництва.
То чи варто кожен місяць дарувати дармоїдам частину своєї зарплати у вигляді профспілкових внесків?
Дата публикации: 02.11.2014 в 21:08 Спам[Материал]

 

ble>

 

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!