Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » "Методична скарбничка" [ Додати статтю ]

30 задач на логічне мислення. 2 клас

1. Вітя, Сашко та Андрійко змайстрували з паперу кораблик, змія та лелеку. Яку іграшку зробив кожний хлопчик, якщо Вітя не робив кораблик та змія, а Сашко не робив кораблик?


2. Знайка, Кнопочка та Тюбик живуть у будинках №14, 17, 19. В якому будинку живе кожний з них, якщо Знайка не живе в домі №19 й 17, а Кнопочка не живе в домі №19?


3. У Віті сьогодні день народження. Він молодше за свою сестру, якій виповнилось 6 років. Скільки років може бути Віті?


4. Володя, Діма й Петько устроїли змагання. Один із хлопчиків розв’язав 12 прикладів, другий – 13, а третій – 14. Скільки прикладів розв’язав кожний хлопчик, якщо Петько розв’язав прикладів менше, ніж Діма, а Діма менше, ніж Володя?
 

5. Андрій живе на третьому поверсі, а Богдан на шостому. Руслан живе між ними. На якому поверсі живе Руслан?
 

6. Сума двох чисел дорівнює семи, а їхня різниця дорівнює трьом. Знайти ці числа.
 

7. У Аліни кілька ляльок. Папа подарував їй не день народження стільки ж ляльок, скільки у неї було. Тепер у Аліни 12 ляльок. Скільки ляльок подарував їй тато?
 

8. Серьожа пофарбував сторони кубика різними фарбами. Скільки фарб для цього треба було?
 

9. У понеділок Аня вирішила завдання, у вівторок - два завдання, у середу - три і так далі. Скільки завдань вона вирішила в неділю?
 

10. На вагах, які знаходяться в рівновазі, на одній чашці лежить 1 морквина і 2 однакові редиски. На іншій чашці - 2 такі ж морквини і 1 така ж редиска. Що легше: морквина або редиска?

11. У бабусі два онуки: Коля і маленький Олег. Бабуся купила їм 16 цукерок і сказала Колі, щоб він дав Олегу на 2 цукерки більше, ніж узяв собі. Як Коля повинен розділити цукерки?

12. Отця одного громадянина звуть Микола Петрович, а сина - Олексій Володимирович. Як звуть громадянина?

13. Зошит дешевше ручки, але дорожче олівця. Що дешевше?

14. Є перехрестя двох доріг. Уздовж кожної з доріг, по одну сторону на цьому перехресті треба посадити по 11 дерев. Яку найменшу кількість дерев потрібно посадити, виконуючи це завдання?

15. Які три числа, якщо їх скласти або перемножити, дають один і той же результат?

16. Ваня живе вище Петі, але нижче Сені, а Коля живе нижче Петі. На якому поверсі чотириповерхового будинку живе кожен з них?

17. У сім'ї четверо дітей, їм 5, 8, 13 і 15 років, а звуть їх Таня, Юра, Свєта і Олена. Скільки років кожному з них, якщо одна дівчинка ходить у дитячий садок, Таня старше, ніж Юра, а сума років Тані і Свєти ділиться на 3?

18. Двоє підійшли до річки. Їм потрібно переправитися на інший берег. Човен, на якому можна переправитися, вміщує одну людину. І все ж, без сторонньої допомоги, вони переправилися на цьому човні. Як їм це вдалося?

19. Стоять двоє. Один дивиться на південь, другий на північ. Чи можуть вони побачити один одного, не повертаючи голови, не вживаючи дзеркал або будь - яких пристосувань?

20. Півтора лимона стоять півтори гривні. Скільки коштують десять лимонів?

21. За книгу заплатили одну гривню і ще половину вартості книги. Скільки коштує книга?

22. Кожну хвилину від колоди відпилюють метровий шматок. У скільки хвилин розпиляють на такі шматки колоду довжиною 6 метрів?

23. Даша і Маша отримали в школі десятки: одна - з математики, інша - з читання. З якого предмету отримала десятку Даша, якщо Маша отримала цю оцінку не з математики?

24. Два друга - Федя і Костя - отримали в школі двійку і трійку. Федіни батьки зазвичай лають сина за трійки, а звиклі до трійок Костіни батьки лають його тільки за двійки. Кому попаде на цей раз, якщо відомо, що Федя не отримав трійку?

25. У шкільному буфеті Наташа, Яна та Олена купували тістечка - бісквітне з варенням, бісквітне з кремом і трубочку з кремом. Хто що купив, якщо кожна дівчинка з'їла по одному тістечку, Яна та Олена люблять тістечка з кремом, а Наташа та Олена купили собі по бісквітному тістечку?

26. У трьох подружок - Вікі, Ані і Олени - дуже красиві куртки - синя і червона з капюшонами і синя без капюшона. У кого яка куртка, якщо Аня і Олена ходять з капюшонами, а у Ані і Вікі куртки синього кольору?

27. Бегемот важче носорога, а носоріг важче бика. Хто з цих тварин найлегший?

28. Віті, Петі та Андрію подарували по відеокасеті: одну - з комедією, іншу з веселими мультфільмами, а третю з фантастичним фільмом. Хто що одержав у подарунок, якщо відомо, що Петя і Вітя не люблять дивитися мультфільми, а Андрій і Петя в процесі перегляду реготали до упаду?

29. Три дівчинки - Таня, Катя і Марина - займаються в трьох різних гуртках - вишивки, танців і хорового співу. Катя не знайома з дівчинкою, яка займається танцями. Таня часто ходить в гості до дівчинки, що займається вишивкою. Подружка Каті - Марина, хоче в наступному році додати до своїх захоплень заняття співом. Хто з дівчаток чим займається?

30. Міша, Коля і Настя вирішили допомогти мамі зібрати урожай - смородину, аґрус і вишню. Кожен з них збирав щось одне. Хто що збирав, якщо відомо, що більше всього було зібрано смородини, Міша не збирав аґрус, а Міша і Коля удвох набрали ягід менше ніж Настя?

Відповіді:
1. Саша - змія, Вітя - лелеку, Андрій - кораблик.
2. Знайка в №14, Кнопочка в №17, Тюбик в №19.
4. Діма - 13, Володя - 14. Петя - 12.
7. 6 фарб.
8. 6.12. Володимир Миколайович.
13. Олівець.
16. Коля на 1-му, Петя на 2-м, Ваня на 3-му, Сеня на 4-му.
23. Маша з читання, Даша з математики.
24. Федя - двійку, Костя - трійку.
25. Олена - бісквітне з кремом, Яна - трубочку з кремом, Наташа - бісквітне з варенням.
26. У Віки - синя, У Ані - синя з капюшоном, У Олени - червона з капюшоном.
27. Найлегший – бик.
28. Віті - фантастичний фільм, Петі - комедію, Андрію - мультфільми.
29. Катя - спів, Таня - танцювальний, Марина - вишивку.
30. Міша - вишню, Коля - аґрус, Настя - смородину.



Джерело: http://vahnenko.ucoz.net/index/logicheskie_zadachi_2_klass/0-30
Категорія: "Методична скарбничка" | Додав: (08.11.2015) | Автор: Інетка
Переглядів: 5946 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!