Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Допомога молодому вчителю [ Додати статтю ]

Дисципліна на уроці та причини її відсутності. Реальні поради вчителеві

Дисципліна на уроці та причини її відсутності. Реальні поради вчителеві
 

Важкий клас, відсутня дисципліна на уроці - це проблеми, з якими знайомий будь-який вчитель. Часто навіть досвідчені педагоги, що працюють у школі понад п’ять чи десять років, не знають, як поводитися у класі з порушниками дисципліни та змусити дітей слухати. Як Ви можете змінити цю ситуацію?
Перш за все, намагайтесь бути доброзичливими з учнями. Цікавтеся їх життям, будьте уважними до їх проблем та покажіть свою турботу. Також не забувайте, що дитині потрібен взірець для наслідування. Під час уроку саме Ви маєте стати для школярів прикладом. Передавайте учням не тільки знання, але ще й звички та норми поведінки.
Для того, щоб повернути дисципліну та зробити роботу на уроках ефективною, Вам варто спробувати застосувати поради, складені досвідченими вчителями:
Згуртуйте та організуйте клас. Частіше за все дисципліна порушується учнями, які залишилися без уваги і не отримали ніякого завдання.
Не забувайте також і про власну зібраність. Ви маєте бути дисциплінованими, щоб жодна подія під час уроку не вивела Вас з рівноваги.
Запропонуйте учням правила поведінки в різних ситуаціях. Поясніть їм, як вони можуть звернутися до Вас за допомогою, яким чином вони можуть взаємодіяти під час уроку, тощо.
Встановіть чіткі норми поведінки, зробивши їх частиною традицій класу.
Не забувайте хвалити та заохочувати учнів, які не порушують правила поведінки. Обов’язково поясніть за який саме вчинок Ви вирішили похвалити дитину.
Ви маєте почуватися лідером і поводитися відповідно до цього статусу. Будьте рішучими, покажіть учням, що дисциплінованість робить навчання ефективним та цікавим, допоможіть їм адаптуватися та навчитися спілкуватися.

Якщо Ваші уроки проходять занадто голосно і Ви розумієте, що це негативно впливає на навчальний процес, спробуйте змінити стратегію поведінки. Скористайтеся нашими порадами і в жодному разі не здавайтеся. Будьте активними та впевненими у собі і Ви здивуєтеся, як зміниться світ навколо Вас.



Джерело: http://ukrslides.com.ua/
Категорія: Допомога молодому вчителю | Додав: (30.06.2015) | Автор: Освітня скарбниця
Переглядів: 1462 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!