Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Дітям розкажуть про роль митрополита Шептицького

Дітям розкажуть про роль митрополита Шептицького

Міністерство освіти і науки рекомендує провести в навчальних закладах тематичні заходи, присвячені відзначенню 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької церкви Андрея Шептицького. Відповідну рекомендацію міністерства отримали місцеві органи управління освітою та навчальні заклади країни.

Міністерством також надано методичні рекомендації Українського інституту національної пам’яті, за якими навчальні заклади мають вшанувати роль митрополита у становленні української державності та консолідації духовності українства.

У рекомендаціях зокрема, зазначається, що Україна протягом 2015 року на державному рівні урочисто вшановує пам’ять Андрея Шептицького, головною метою життя якого було створення на засадах християнської церкви соборної України, яка забезпечила б розквіт нації.

«Звернення до постаті Андрея Шептицького у загальноосвітніх навчальних закладах є важливим інструментом у національно-патріотичному вихованні дітей і молоді, формуванні їх громадянської позиції та моральних цінностей. Зміст і формат заходів, присвячених пам’яті Шептицького, мають представити його як історичну багатогранну постать загальноукраїнського масштабу для подолання сформованого радянською пропагандою стереотипного сприйняття особи митрополита», - зазначено у рекомендаціях.

Форми і методи проведення заходів можуть бути різноманітними, на вибір навчального закладу або вчителя, однак перевагу бажано надавати активним.

«Процес підготовки й організації заходів має ґрунтуватися на принципах і засадах можливості творчої самореалізації учнів; врахування їхніх вікових і психологічних особливостей; актуальності теми й змісту уроку; залучення до роботи всіх учнів класу; відповідності прийомів навчання формі уроку; застосування різних джерел знань і відповідного обладнання; креативності та новаторства; інтегрованості, інтерактивності й емоційності уроку», - зазначають автори рекомендацій.

Для створення урочистої атмосфери під час заходу рекомендовано використовувати українську символіку, а також відповідні наочні засоби навчання із цієї теми.

В Українському інституті національної пам’яті зазначили, що заходи можуть бути відкритими для паралельних класів, учнів певної вікової категорії, батьківської громадськості тощо.

Також рекомендації містять орієнтовну тематику уроку, корисні інтернет-посилання, перелік літератури, що висвітлює життя та діяльність митрополита, перелік художніх і документальних фільмів тощо.

У Міністерстві освіти і науки просять активно висвітлювати заходи, що будуть проводитися, на сайтах навчальних закладів та органів управління освітою.

«Звітування та зворотного інформування ця робота не потребує», - зазначили у Міносвіти.



Джерело: http://osvita.ua/school/48286/
Категорія: Новини | Додав: Natali (02.11.2015) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 708 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!