Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Другий етап оновлення програм стартує 22 березня

Другий етап оновлення програм стартує 22 березня

Ознайомитись та внести пропозиції до проекту оновлених навчальних програм для 5-9 класів можна буде з 22 березня до 2 квітня. Про це повідомили у Міністерстві освіти, коментуючи старт другого етапу обговорення програм базової школи.

За словами одного з координаторів проекту Тетяни Засєкіної, було ухвалено рішення збільшити період другої сесії публічного обговорення, адже люди мають мати можливість детально ознайомитися із підготовленими документами.

У перерві між сесіями обговорення діяльність робочих груп була спрямована на два основних завдання: врахування пропозицій першої сесії обговорення програм на порталі EdEra і підготовка проектів оновлених навчальних програм, в яких особлива увага приділялася компетентністній складовій, що реалізовуватиметься через впровадження у навчальні предмети чотирьох наскрізних змістовних ліній: здоров’я і безпека, громадянська відповідальність, підприємливість і фінансова грамотність, сталий розвиток і екологічна грамотність.

Враховучи це, робочі групи підготували проект оновлених програм для 5-9 класів, що з 22 березня будуть розміщені для обговорення на онлайн-порталі EdEra.

За результатами роботи створено порівняльну таблицю, в якій роз’яснено які пропозиції першої сесії обговорення були враховані, які ні — і чому, а також cтислий опис ключових змін, які пропонується впровадити у програмах.

Як повідомив координатор проекту оновлення навчальних програм Сергій Горбачов, у робочих групах сподіваються, що друга сесія обговорення буде продуктивною і дасть можливість вдосконалити програми.

«Більша частина періоду з 22 березня по 2 квітня припадає на весняні канікули, коли у вчителів нема уроків, то ж можна буде більш детально переглядати та коментувати програми. Педагоги зможуть також обговорити їх на методичних комісіях. Ми сподіваємось, що друга сесія публічного обговорення буде не менш продуктивна, ніж перша, і дасть нам можливість вдосконалити програми», — додав Горбачов.



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/55084/
Категорія: Новини | Додав: Natali (17.03.2017) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 577 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!