Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Індексація мінімальної зарплати

Індексація мінімальної зарплати

Міністерство соціальної політики України у зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства роз’яснює особливості проведення індексації мінімальної заробітної плати.

Індексація є частиною державної системи соціального захисту громадян, спрямована на підтримання купівельної спроможності їхніх грошових доходів.

Міністерство соціальної політики України повідомляє про те, що мінімальна заробітна плата підлягає індексації у повному розмірі.

Так, відповідно до п. 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 (зі змінами), індексації підлягає оплата праці найманих працівників підприємств, установ, організацій у грошовому вимірі, яка включає оплату праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами) і відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, які передбачені законодавством, та мають постійний характер.

У разі підвищення розмірів мінімальної заробітної плати, а також у разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів, місяць підвищення вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації. Для нараховування індексації індекс розраховується наростаючим підсумком з наступного за базовим місяця.

Наприклад, якщо розмір мінімальної зарплати переглядався у грудні 2013 року, то у січні 2015 року індекс для проведення індексації  зарплати працівників, які отримують її на рівні мінімальної, становить 21,2 % сума індексації складає 258,22 грн. (1218х21,2:100)

ЦК Профспілки



Джерело: http://pedrada.com.ua/news/gruppy/suspilstvo/indeksatsija_zarplati/
Категорія: Новини | Додав: Natali (17.03.2015)
Переглядів: 1097 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!