Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Інноваційні технології навчання [ Додати статтю ]

Метод проектів - шлях розвитку інтелектуальних та творчих здібностей особистості дитини

Особливістю запровадження проектної технології у початковій школі є те, що вчитель виступає організуючим началом. Він планує проект, знайомить учнів з проектною роботою, координує їх роботу, навчає нових видів діяльності.
Розпочинати необхідно з простого: продумати та чітко організувати роботу за ретельно спланованим кроком з урахуванням поступового зростання ролі учнів у проекті. Ідея проекту може належати вчителю, але учні повинні мати певний вибір. З набуттям досвіду проектної роботи роль учнів в проекті буде зростати.
На етапі підготовки або здійснення проекту доцільно залучати батьків. Але важливо, щоб вони допомагали дітям, а не виконували завдання замість них. Батьки будуть вдячними глядачами, якщо їх запросити на презентацію проекту.
Продуктом проекту може бути плакат, картки, словники, індивідуальна розповідь, таблиця, письмова розповідь з ілюстрацією, свято. Розуміючи важливість кінцевого продукту, слід пам’ятати, що не менш важливим є сам процес його створення. До того ж, це має бути учнівська робота а не вчительська.
У початковій школі вчитель тільки знайомить учнів з проектною технологією, тому важливо продемонструвати дітям учнівський проект або підготовлений зразок, який можна вивісити в класі для ознайомлення.



Джерело: http://www.fayloobmennik.net/4281572
Категорія: Інноваційні технології навчання | Додав: SGB1967 (01.11.2014) | Автор: Кузнєцова Олександра Григорівна E
Переглядів: 1267 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!