Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Яценюк доручив скоротити 3% вчителів, - профспілка

                                  Яценюк доручив скоротити 3% вчителів, - профспілка

В освітянський профспілці заявляють, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив головам обласних та Київської міської держадміністрацій скоротити 3 % працівників бюджетних установ. Про це йдеться у листах ЦК Профспілці працівників освіти і науки України до Кабінету Міністрів, міністра освіти і науки, а також голови Комітету ВР з питань науки і освіти.

Зокрема, У ЦК Профспілці працівників освіти і науки України, посилаючись на власні джерела, повідомляють про наявність протоколу селекторної наради прем’єр-міністра від 13 січня 2015 року, зареєстрованого департаментом документообігу та контролю секретаріату Кабінету Міністрів України за № 913/0/1-15 від 14 січня 2015 р., пунктом 1 якого головам обласних та Київської міської держадміністрацій зобов’язано вжити заходів для скорочення на 3 відсотки працівників бюджетних установ.

У профспілці звертають увагу уряду, що відповідно закону "Про загальну середню освіту", "Про позашкільну освіту" фінансово-господарська діяльність загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів здійснюється відповідно до цих законів, законів України "Про освіту", "Про місцеве самоврядування в Україні", Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів, а фінансова діяльність дошкільних навчальних закладів згідно з законом "Про дошкільну освіту" здійснюється відповідно до закону "Про освіту", законів про бюджет, власність, місцеве самоврядування та інших нормативно-правових актів.

У зв’язку з цим, освітянський профспілці наголошують, що протокол селекторної наради не є нормативно-правовим актом.

"Тому передбачене в ньому завдання про вжиття обласними, Київською міською державними адміністраціями заходів для скорочення на 3% працівників бюджетних установ вважаємо протизаконним, бо не відповідає нормам вищезазначених законів", - наголошують у профспілці.

Також, звертаючись до Кабінету Міністрів України, у ЦК Профспілці працівників освіти і науки України просять "скасувати незаконне завдання, засвідчене зазначеним протоколом селекторної наради, здійснювати державними адміністраціями протизаконні дії, які призведуть до порушення трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти".

Відповідні листи з проханням вплинути на уряд та вжити відповідних заходів для недопущення порушення трудових прав працівників навчальних закладів направлено на адреси міністра освіти і науки та голови Комітету ВР з питань науки і освіти.



Джерело: http://osvita.ua/school/45702/
Категорія: Новини | Додав: [ADM]Irina (07.02.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 1023 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!