Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Яценюк каже про 100 опорних шкіл вже цього року

Яценюк каже про 100 опорних шкіл вже цього року

Загалом в поточному році в Україні має відкритись 100 базових опорних шкіл. Про це під час свого виступу в програмі «10 хвилин з Прем'єр-міністром» заявив Арсеній Яценюк.

«Освіта наших дітей, які є майбутнім нашої країни. Базова середня освіта – це те, що створює фундамент для майбутнього держави, і це те, що дасть можливість нашим дітям отримувати якісну середню освіту, здати зовнішнє незалежне оцінювання, вступити до вищих навчальних закладів, отримати якісні знання, а потім професію і роботу», - сказав прем’єр.

За його словами, зараз державі необхідно турбуватися саме про середню школу.

«Загалом у нас в середній школі навчається близько 4 мільйонів дітей. 17 тисяч шкіл і майже півмільйона вчителів дають можливість нашим дітям отримати знання. Але я поставив би основний критерій знань – це якість. Саме для того, щоб середня освіта стала якісною, Уряд запропонував новий проект – новий проект так званих опорних шкіл», - зазначив Яценюк.

«Що таке проект опорної школи? Це нова система освіти, якісної освіти для діток, які навчаються в маленьких містечках та селищах. Створюється система, де базова школа має інвестиції в навчання і інвестиції в якісні знання. Це означає, що в такій школі безкоштовний інтернет, до такої школи купуються нові класи фізики, математики, хімії, біології. В такій школі є мультимедійний комплекс з ІТ-технологіями. В такій школі відправляються кошти на ремонт спортивних залів і кабінетів. В такій школі здійснюються заходи з енергоефективності. Це пластикові вікна, це утеплення школи і це нормальні умови для того, щоб наші діти отримували якісні знання», - сказав прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що в опорних школах для вчителів будуть створюватись умови для підвищення розмірів заробітної платні. Так як кошти від оптимізації мережі шкіл залишаються в цій базовій школі і можуть використовуватися директором школи на власний розсуд, для того щоб підвищити матеріально-технічне забезпечення школи та підвищити розмір заробітної платні для вчителів.

Кожна опорна школа буде мати філії, не менше трьох. Філія – це школи першого ступеня, тобто дітки, які навчаються з 1 по 4 клас. Далі діти після 4 класу будуть мати можливість навчатися в якісній опорній школі, яка відповідає критеріям, які я вам щойно визначив.

«Що необхідно для того, щоб така школа функціонувала? В першу чергу необхідні кошти. В минулому році ми дали 100 мільйонів гривень на те, щоби купити більше ніж 300 мультимедійних класів в цілому по країні. В поточному році Уряд виділяє 200 мільйонів гривень на те, щоби в Україні з’явилися такі базові опорні школи. Окрім цього, ми отримуємо донорську допомогу від міжнародних фінансових організацій. Загалом в поточному році ми повинні відкрити 100 базових опорних шкіл», - сказав Яценюк.

Він повідомив, що у поточному році уряд виділив 500 мільйонів гривень на придбання нових автобусів.

«На умовах співфінансування з місцевими органами влади до 1 вересня ми можемо купити тисячу шкільних автобусів. І тому я прошу органи місцевого самоврядування невідкладно оголосити тендери на придбання шкільних автобусів», - зауважив прем’єр.

Він також закликав місцеві органи влади направити кошти на ремонт доріг, для того щоб «діти на нових шкільних автобусах могли доїхати до нової якісної української опорної школи».



Джерело: http://osvita.ua/school/50636/
Категорія: Новини | Додав: Natali (10.03.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 706 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!