Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Яценюк хоче знати, що відбулось в УЦОЯО

Яценюк хоче знати, що відбулось в УЦОЯО

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав працівників Генеральної прокуратури оприлюднити результати розслідування проведеного в Українському центрі оцінювання якості освіти, а також повернути технічне обладнання, що було вилучено під час обшуків. Про це він заявив під час виступу перед директорами шкіл, випускники яких продемонстрували найкращі результати ЗНОз української мови і літератури.

Він також запевнив, що уряд й надалі підтримуватиме систему зовнішнього незалежного оцінювання.

"Підривати рівень довіри до зовнішнього незалежного оцінювання неприпустимо, тому що зовнішнє незалежне оцінювання є однією з взірцевих реформ в системі освіти і уряд не відійде ні на крок від продовження системи ЗНО", - зазначив Яценюк.

"Я звертаюсь до органів прокуратури з тим, щоб завершити розслідування. Як прем’єр-міністр я хочу почути конкретно, що там відбулось. Не чутки, не домисли, а конкретне звинувачення і конкретні посадові особи, які повинні понести відповідальність. Підкреслюю, посадові особи повинні понести відповідальність, а не система зовнішнього незалежного оцінювання. Вона працювала, працює і буде працювати. І було би бажано, щоб наші правоохоронні органи також повернули сервери та комп’ютери, які були вилучені, тому що ми вже повинні готуватись до наступного року", - заявив Яценюк.

Як відомо, напередодні, директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, відсторонений від виконання обов’язків розпорядженням прем’єр-міністра на час проведення службового розслідування, повідомив, що однією з перепон до якісної підготовки до ЗНО – 2016 є вилучення серверів та іншого технічного обладнання Центру співробітниками правоохоронних органів.

 



Джерело: http://osvita.ua/test/47699/
Категорія: Новини | Додав: Avgustin (30.08.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 695 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!