Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Яценюк обіцяє опорним школам щедре фінансування

Яценюк обіцяє опорним школам щедре фінансування

Прем’єр-міністр України обіцяє економічно стимулювати місцеві громади, які створюватимуть мережу опорних шкіл в регіонах. Про це він сказав під час обговорення проекту створення опорних шкіл на засіданні Кабінету Міністрів.

«Наше програмне завдання на 2016 рік – це якість середньої освіти. Тому що середня освіта є базою - для майбутнього країни, для нових якісних фахівців і для того, щоб Україна мала кадровий потенціал, аби далі проводити реформи, через десятиліття в тому числі», - підкреслив Яценюк.

Зокрема, прем’єр звернувся до Міністерства освіти з проханням підготувати рамкову постанову щодо створення опорних шкіл, аби визначити основний напрямок політики з цього питання для місцевої влади.

«Ви зробили одну опорну школу, ми дали автобуси, ви відремонтували дороги, і ви коштів отримуєте стільки ж, скільки б отримувало десять шкіл. Ви підвищуєте зарплату, ви ремонтуєте кабінети, купуєте обладнання. Ми не забираємо у вас жодної копійки, залишаємо все вам. І таким чином економічно стимулюємо до того, щоб вони пішли по процесу дійсно успішної і якісної освіти», - наголосив Яценюк, звертаючись до місцевих громад.

«Треба дати дуже чіткий сигнал, що у тому випадку, якщо місцева влада йде по шляху формування опорних шкіл, весь фінансовий ресурс в повному обсязі залишається в їхньому розпорядженні», - підкреслив прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що проведе розмову з керівниками областей з тим, щоб вони терміново оголошували тендери на закупівлю тисячі автобусів для шкіл, аби 1 вересня ці автобуси були вже придбані.

«У нас процес децентралізації якийсь однобокий: «дайте грошей і не давайте відповідальності». Є державні пріоритети. Це безпосередньо відповідальність місцевої влади – середня освіта. Ми забезпечуємо фінансовим ресурсом, ми забезпечуємо державною політикою. А їхнє завдання – реалізовувати цю державну політику спільно з Урядом», - сказав Яценюк.

Він також наголосив на необхідності, аби директори опорних шкіл обиралися на відкритих конкурсах.

За словами Яценюка, торік на придбання обладнання для шкіл уряд виділив 100 млн. грн, а цього року – 200 млн грн. Він наголосив на необхідності того, аби ці кошти були використані місцевою владою за призначенням.

«В освітній політиці це основне завдання 2016 року. Ми не в стані змінити все зразу, але ми зобов'язані почати цей процес. Опорні школи і фінансування опорних шкіл і якісна освіта – я вважаю, що це суперважливий проект для країни і для наших дітей», - зазначив Яценюк.



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/50586/
Категорія: Новини | Додав: Natali (10.03.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 736 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!