Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Допомога молодому вчителю [ Додати статтю ]

Як підготувати сучасний урок?!

Як підготувати сучасний урок?!

Що таке сучасний урок?! Дехто переконаний, що все сучасне неодмінно має бути новітнім, але це лише частково так.

Сучасний урок, як і сучасна освіта, реалізується через поєднання традиційних та новітніх форм і методів роботи. Інакше кажучи, урок має бути актуальним, при цьому ґрунтуючись на базових засадах традиційної педагогіки. Тільки в такому разі його можна буде назвати сучасним та ефективним.
Підготовка будь-якого уроку починається з розробки плану-конспекту. Склавши такий план, Ви матимете уявлення про те, що Вам потрібно робити під час заняття і найголовніше - зможете оцінити ефективність власної роботи на уроці. Давайте спробуємо скласти план-конспект разом і Ви переконаєтеся, що підготувати сучасний урок зовсім не складно.
Готуємо план-коспект сучасного уроку
* Починаючи планування уроку, Ви маєте чітко визначити його тему. На етапі визначення теми варто виписати основні поняття та терміни уроку, визначити, яким розділам потрібно приділити більше уваги на уроці, а що залишити для домашнього вивчення.
* Запишіть цілі та мету уроку. Для того, щоб пояснити учням цілі вивчення нової теми, Ви й самі маєте чітко розуміти, з якою метою проводиться урок.
* Обов’язково визначтеся з типом та видом уроку. Це допоможе вам вибрати найбільш ефективні методи та прийоми роботи.
* При виборі методів та прийомів роботи на уроці, пам’ятайте, що вони мають відповідати освітнім цілям.
* Планування навчального матеріалу зазвичай складається з таких етапів, як підбір літератури, підготовка завдань для роботи на уроці та домашньої роботи, підготовка необхідного обладнання та матеріально-технічного забезпечення уроку.
Сучасний урок - це, насамперед, урок, що відповідає сучасним вимогам до освіти. Головне завдання сучасного вчителя полягає не просто в тому, щоб передати учням свої досвід та знання. Ви маєте зацікавити кожного школяра, заохотити його до самостійного навчання, виховати в ньому бажання розвиватися, вміння бути відкритим до знань.
Для цього дуже важливо хоча б інколи готувати уроки разом з учнями. Ви можете підготувати цікаві завдання, доручивши кожному підготувати інформацію для вивчення нової теми, підведення підсумків та закріплення раніше вивченого матеріалу. Поруч з традиційними формами роботи використовуйте нетрадиційні прийоми і Ви помітите, як зміниться ставлення учнів до Вашого предмету та навчання в цілому.



Джерело: http://UkrSlides.com.ua
Категорія: Допомога молодому вчителю | Додав: (21.07.2015) | Автор: Освітня скарбниця
Переглядів: 1454 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!