Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель учню » Поради та рекомендації [ Додати статтю ]

Як вивчити англійську мову?

Проблема добре знайома багатьом. Знання англійської мови вже давно стало вимогою до людей самих різних професій, і особисто знаю ситуації, коли відсутність такого знання ставало серйозною перешкодою для подальшого професійного зростання. В принципі і для особистої зручності воно ніколи не буде зайвим – туризм, соцмережі і все таке.Як вивчити англійську мову?

Давай ж таки розберемося, як вивчити англійську. Основних варіантів три – самостійно, з репетитором або піти на курси англійської мови. Можна, звичайно, також на тривалий термін виїхати за кордон, де хочеш, не хочеш англійською заговорити доведеться. Правда, для цього необхідно заздалегідь мати певний рівень мови хоча б на рівні середнього. Виключати успішність починання ні в одному випадку з перерахованих не можна. Тим не менш, який би шлях ти не вибрала, тобі, точно не завадять кілька порад від жіночого журналу Panyanka.Правила для успішного вивчення англійської

При вивченні англійської обов’язково - це послідовність і безперервність процесу. Вчиш самостійно? Не забувай робити це щодня, а не коли приходить настрій. Ходиш на курси англійської? Тоді відвідуй заняття. Хороші студенти, закінчивши з відзнакою профільні філологічні факультети, через короткий час без практики втрачають навички. Що говорити про початківця, у якого немає міцного фундаменту граматики і досвіду спілкування

Роби домашні завдання, якщо ти займаєшся з репетитором чи на курсах. Ходіння на заняття для «галочки» і отримання липового сертифікату бажаного результату не дасть. Об’єктивно оцінюй курси англійської мови, які обіцяють тобі 100% засвоєння матеріалу виключно на уроках.
Ефективні вправи для вивчення англійської

Так, наприклад, якщо взяти граматику, то наша тобі порада – спочатку прочитай інформацію про ключові часи англійської мови – Simple Tenses, Continuous Tenses, структури there is / are і to be going to do sth. Не забивай голову нюансами англійської на перших порах (наприклад, тонкощі використання артикля з географічними назвами).
Часи

Граматику закріпи на простій схемі – візьми будь-який вираз, наприклад, to play the guitar і пропиши його в усіх пройдених часах (I play, I will play, I played і т.д.). Потім проговори вголос, усвідомлюючи який час вживаєш. Використовуй також заперечення і питання. Потім візьми інший вираз і точно так само проговори і пропиши його в основних часах англійської мови.
Література

Як тільки у тебе з’явиться розуміння основних часів, приступай до читання англійської книги (можна взяти адаптовану або з паралельним російським текстом). Читай, шукай часи, які вже знаєш, виписуй в окремий зошит нові слова і їх переклад. Періодично заглядай в зошит і повторюй їх. Згадуй, де в якому контексті ти зустріла це слово в книзі – так воно краще запам’ятається.

Читаючи книгу англійською мовою, вчися, перш за все, розуміти головний зміст прочитаного. Не бери в голову, якщо якась деталь була не зовсім зрозумілою. У міру того, як ти будеш знайомитися з новими граматичними темами і поповнювати словниковий запас, всі деталі утрясуть. Коли, у твоєму словниковому запасі буде 2-3 тисячі слів, саме час активізуватися в інших моментах.
Музика

Мова йде природно про вміння слухати і говорити. Бери твої улюблені пісні англійською, слухай, намагайся розібрати окремі слова. Потім шукай переклад пісні, слухай і читай текст одночасно. Таким чином, ти не тільки тренуєш слух, але і вивчаєш англійські слова в добре знайомому тобі контексті. Пробуй дивитися відеоролики або фільми англійською. Спочатку вибирай фільми, які ти вже дивилася, і мати можливість переглядати субтитри.
Розмова

Ну і нарешті – твоє говоріння. Одному тут в будь-якому випадку не обійтися. Тобі буде потрібен кваліфікований співрозмовник – викладач на курсах англійської, репетитор, друг-філолог або іноземець. Розмовна англійська – перешкода для багатьох, тому шукай помічника. У тому випадку, якщо ти киянка або киянин, то школа англійської мови в Києві Fuse box з радістю надасть тобі допомогу в цьому аспекті.
Успіхів в цій нелегкій справі!!!

Категорія: Поради та рекомендації | Додав: lesiachviruk (10.12.2014) | Автор: Чвирук Леся Миколаївна E
Переглядів: 2278 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!