Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Загальношкільні заходи [ Додати статтю ]

Конкурс для хлопчиків, присвячений Дню Захисника Вітчизни "ЛИЦАРІ XXI СТОЛІТТЯ"

                 Конкурс для хлопчиків, присвячений Дню Захисника Вітчизни "ЛИЦАРІ XXI СТОЛІТТЯ"
 

Даний конкурс розрахований на учнів 6 - 8 класів. У конкурсі приймають участь всі хлопчики класу. Конкурс проводиться в спортивному залі і учасники одягнені в спортивну форму, оскі-льки конкурс включає елементи "Веселих стартів".

• Давно пройшли часи, коли відважні, сильні лицарі відправлялися в довгі мандри - здійснювати подвиги в ім'я своєї Дами Серця. Сучасним "лицарям" не доводиться піддавати себе таким тяжким випробуванням. А проте... Давайте подивимося, що уміють і на що здатні ради прекрасної половини людства лицарі XXI століття.
• Перш за все, оскільки у нас дуже багато лицарів, необхідно створити з них чотири ко-манди. Тому спочатку в центр залу вийдуть ті, у кого день народження доводиться на зимові місяці, потім - "весняні" лицарі, за ними - "літні" і останніми - "осінні".

(Ділення на команди може виробляється і іншим способом. Важливо, щоб ці команди були рівної чисельності і хлоп'ята не підбиралися за принципом взаємних симпатій.)

• А строгими суддями стануть наші дівчата, яким сьогодні належить визначити, хто з хлопців гідний носити звання "Лицаря XXI століття". І хоча конкурс командний, але судді уважно стежать за кожним учасником: наскільки він бере активну участь в кож-ному випробуванні і яку користь приніс він своїй команді.

• Оскільки у кожної команди повинен бути свій капітан, вам його треба вибрати, і той, кому буде надана така честь відразу ж пройде перше випробування. Капітан повинен уміти так управляти командою, щоб добитися максимального результату, але при цьому весь час відчувати межу, до якої можна "тиснути" на команду. Ось це уміння добиватися максимуму і відчувати, коли треба зупинитися, ми і перевіримо. Новооб-раним капітанам буде необхідно надути повітряну кульку так, щоб вона була якомога більшою і при цьому не лопнув. Отже, команди приступають до виборів капітанів.

(Оцінюється швидкість капітана вибору командою і розмір кульки. Кульку не зав'язують!)

• Перш за все кожній команді належить вибрати свою "даму серця". Щоб не робити впливу на наших непідкупних суддів, "дама серця" буде вибрана не з їх числа. Кожна команда сама створить свій образ "дами серця", намалювавши його на надутій повіт-ряній кульці.

(Командам роздають маркери і вони за 5 хвилин малюють на кульці "образ пані серця". Ка-пітан тримає кульку, не даючи виходити повітрю.)

• Подивіться, які елегантні, буквально воздушні, вийшли "дами". Ну що ж, тепер у ко-жної команди є свій образ прекрасної пані, ради якої вони пройдуть всі подальші ви-пробування.
• Відправившись в дорогу, лицар, на прощання, читав своїй дамі серця присвячені їй вірші. Не відмовлятимемося і ми від цієї традиції. За 5 хвилин вам необхідно скласти строфу вірша, використовуючи наступні рими:

....... любов
.......... знов
.......... кров
...... морков

• Приступайте!
(Після закінчення часу, команди читають свої вірші намальованим "дамам". Оцінюється не тільки оригінальність вірша, але і артистизм при його читанні.)

• Щоб дама не забула свого лицаря, поки він подорожує, їй буде нагадуванням портрет героя, який вам належить зараз намалювати. Оскільки у нас команди, то і портрети будуть колективними. Точніше, кожен внесе в малюнок свій внесок.

(Команди шикуються в колони з одного боку залу, а на іншій стороні на стіні скотчем при-клеєні листи паперу.)

• Зараз ви по черзі, добігши до листа паперу, малюєте на ньому 
будь-яку деталь портрета. Після чого повертаєтеся до команди і передаєте маркер, як естафетну паличку, наступному учаснику. У конкурсі перемагає та команда чий портрет буде намальова-ний швидше і оригінальніше. Готові? Почали!


• Ну що ж, відправляємося в дорогу. В дорозі дуже важливо бути спритним, обходячи всі виникаючі на шляху перешкоди. Подивимося, наскільки ви скоординовані.

(Команди попарно шикуються в колони з одного боку і з іншого боку залу.)

• Необхідно щонайшвидше пройти відстань до команди, що стоїть напроти, але при цьому ногою котити футбольний м'яч і тенісною ракеткою підганяти повітряну кульку (не "даму серця", а іншу - зав'язану). Перемагає та команда, яка швидше і з най-меншим числом помилок виконає завдання.

• І ось попереду показалася висока башта. Ми ж, звичайно, знаємо, що в таких баштах сумують в очікуванні своїх рятівників прекрасні принцеси. Значить, вперед! Точніше, вгору! Але як? Вірьовки такої довжини, у нас під рукою немає. Залишається одне - зв'язати мотузок з свого одягу. Подивимося, у кого вона виявиться довшою.

• Мотузок готовий! Хто ж залізе по ній на башту і спустить на землю принцесу?
Щоб визначити найміцнішого лицаря, проведемо змагання по підтяганню. Переможе команда, учасники якої в сумі покажуть найбільший результат.

• Ну, ось, принцеса врятована! Подвиг в ім'я Дами Серця виконаний. Пора повертатися додому. Але непристойно прийти до своєї пані без подарунка. Що ж подарувати?
Не забудьте, що ви - лицарі ДВАДЦЯТЬ ПЕРШОГО СТОЛІТТЯ. Століття техніки!
Кращий подарунок сучасній пані серця - це яка-небудь технічна новинка, що допомагає їй в домі. Нумо, спробуйте сконструювати і представити, що-небудь з побутової техніки. Для цього в розпорядження кожної команди дається по коробці "Конструктора".

(Оцінюється оригінальність ідеї і презентації.)

• Добігає до кінця наші випробування Лицарів XXI століття. І, на останок, найважче за-вдання - скласти всі деталі конструктора на місце в коробку. Хто швидший? Хто аку-ратніший?

• От і все! Випробування завершені!

• А зараз, лицарі, преклоніть коліно перед чарівними і справедливими суддями, приго-тувавшись вислухати їх вердикт. Хто ж був самим гідним звання "Лицар XXI Століт-тя"?

(Дівчата називають переможців. Після цього дівчата поздоровляють всіх хлопчиків з Днем Захисника Вітчизни і запрошують за стіл - покуштувати випечений ними торт або пиріг.)

Категорія: Загальношкільні заходи | Додав: (14.07.2015) | Автор: Інетка
Переглядів: 1600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!