Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Liko-School: сучасна школа у хмарах



Liko-School: сучасна школа у хмарах

 

Заступник директора школи «Liko-School» з інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Баглай розповідає про успішну реалізацію проекту електронного «Шкільного порталу», що допомагає в освітньому процесі та адмініструванні.

Шкільний пейзаж Києва багатий на різні навчальні заклади. З 2014 року почала привертати увагу «Liko-School», її творці прагнуть створити в школі комфортну атмосферу для творчої освіти й успішної самореалізації. І в основу здійснення далекосяжних планів у новоствореній школі закладаються новітні технології.

З початком цього навчального року Liko-School реалізувала проект електронного «Шкільного порталу», який має допомагати в процесах навчання, вивчення та адміністрування.

Пане Юрію, яке головне завдання виконує ваш «Шкільний портал»?

Насамперед, портал має гармонізувати роботу наших педагогів, а це десятки вчителів та тьюторів. До того ж «Шкільний портал» має забезпечити освітні зв’язки з учнями та стати якісним комунікаційним каналом з їх батьками.

А яким чином відбувається така комунікативна гармонізація?

Тут нам на допомогу прийшли хмарні технології, а конкретніше хмарний сервіс Office 365. Насправді робота з цим ІТ-сервісом не є чимось захмарним та недосяжним. Навпаки, все досить просто. Ще зрозумілішим користування цим сервісом стає - після кількох тренінгів. Їх нам уже люб’язно провела компанія Microsoft Україна. І тепер до хмарного порталу Ліко-Школи під’єднано півтисячі користувачів.

Що конкретно вже здійснюється завдяки цьому хмарному сервісу?

Створено корпоративну пошту і працює оперативна комунікація з батьками. Через LikoSchool-Calendar діє єдина система резервування класів, ігрових кімнат та інших приміщень для шкільних заходів. Також це дозволяє планувати для навчальних занять використання навчальної техніки, портативних комп’ютерів та іншого обладнання. Завдяки використанню Office 365 майже весь документообіг ми перевели з паперового в електронний формат. Наразі опановуємо закриту освітню соціальну мережу: нашим учителям дуже сподобалося надсилати щотижневі звіти батькам саме за допомогою цього ресурсу.

Чи позначилося використання ІТ власне на технології освіти?

Використання Office 365 не лише сприяє організації навчального процесу, але й надає йому динамічності. Звісно, в тому разі коли педагог використовує можливості різноманіття вправ, творчих завдань, інтерактивних тестів, навчальних ігор... Іще варто підкреслити економію часу, адже вчителі позбавлені довгих перевірок зошитів. Я особисто переконаний – технології мають спрощувати життя, а не ускладнювати його.

А якщо нема зошитів, то де ж виконуються завдання? Де учень фіксує відомості, занотовує свої творчі ідеї?

Для цього є OneNote. Він стає для учня головним освітнім інструментом, і його технологічний потенціал чудово сприяє креативності наших дітей. На сьогодні ми вже маємо кілька сценаріїв використання OneNote – і всі вони дозволяють економити час учителя та урізноманітнюють навчальний процес для учнів.

Пане Юрію, чи ваш навчальний заклад відкритий до передачі свого досвіду іншим?

Так, звісно. Ми відкриті до спілкування і готові поділитися успішним досвідом з іншими навчальними закладами. Запрошуємо до себе в гості!



Джерело: http://osvita.ua/school/48283/
Категорія: Новини | Додав: (02.11.2015) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 839 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!