Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Класні виховні заходи [ Додати статтю ]

Ми козаки!.. Конкурсна програма

Конкурс 1. «Чи вміють козаки їсти-пити?»
Ведуча. Пропонуємо козакам сісти на стільці й приготуватись до найцікавішого.
Звучить музика.
Ведучий. Веселі люди — козаки — любили добре повечеряти. Ми впевнені, що наші хлопці мають неабиякий апетит, тому за стародавнім українським звичаєм вирішили їх нагодувати. Козаки повинні якнайшвидше з'їсти й випити все, що винесуть й запропонують наші козачки.
Дівчата виносять хліб із салом.

Конкурс 2. «У кого сильніша рука?»
Ведуча.
В Україні з давніх-давен козаки мірялися силою. А зараз учасники змагань, не відриваючи ліктя від столу, намагатимуться відхилити і притиснути руку суперника до поверхні.

Конкурс 3. «На винахідливість».
Запрошують по одному учаснику з кожного гурту.
Ведучий. Справжні козаки повинні вміти знаходити вихід із будь-якої ситуації. Не завжди поруч з ними зможуть бути дівчата — гарні господині. Проте наші хлопці-козаки також вміють ліпити таку гарну українську страву, як вареники. Ось вам завдання: у вас є однакова кількість пластиліну. Придивіться до нього уважно і уявіть, що це тісто. За хвилину кожен з вас повинен зліпити якнайбільше вареників.

Конкурс 4. «Чи вміють козаки кричати?»
Ведуча
. Козаки — галасливий народ. Коли їх збиралося більше одного, довкола всі звертали на них увагу. Ось для наших веселих нащадків козацької слави наступний конкурс із загадковою назвою «Чи вміють козаки кричати?». А загадкова вона тому, що ніхто не знає, що ж бо наші козаки мають кричати. Отож, наші славні хлопці мають прокричати такі слова: синхрофазотрон і електротрансформатор. Та так, щоб журі поставило найвищу оцінку.

Конкурс 5. «Чи вміють козаки співати?»

Ведучий. Правду кажуть, що душа народу в його пісні. Ще козака з-за гори не було видно, а козацька пісня голосно котилася попереду, сповіщаючи про прихід славного воїнства.
Сподіваємось, що й наші козаки зможуть теж щось втнути.

 

Конкурс 6. «Чи вміють козаки потішати?»

Ведуча. Здавна відомо, що козаки гострі на розум, їх байки, розповіді сповнені доброго сміху. От і зараз побачимо, чи вміють наші козаки потішати людей.
Представники гуртів по черзі розповідають байки, смішні історії.

 

Конкурс 7. «Чи вміють козаки мовчати?»

Ведучий. Умови конкурсу: за мотивами української народної пісні «Несе Галя воду» створити пантоміму.

Конкурс 8. «Найсильніші духом».
Ведуча
. Умова наступного конкурсу така: хто швидше надує повітряну кульку, і в кого вона буде більшою?

 

Конкурс 9. «Чарівні слова».
Ведучий.
Грамотні козаки писали листи своїм коханим. А як же тут обійтися без лагідних і ніжних слів. Давайте перевіримо, наскільки багатий словниковий запас у наших юних козаків.
Хлопці по черзі називають лагідні слова, у кого виникають труднощі,
виходить з гри.

Конкурс 10. «Сучасний козак».
Ведуча.
Колись козаки носили чоботи, а зараз, в час прогресу, вони модернізувалися в черевики. Козак повинен був робити псе швидко. Давайте перевіримо на швидкість наших козаків. Напрошуємо по одному представнику з кожного гурту, щоб зашнурувати черевики свого сусіда.



Джерело: http://szenki.in.ua/index.php/scenarii/stsenarii-sviat-dlia-litnoho-ozdorovchoho-taboru/373-my-kozaky-konkursna-prohrama
Категорія: Класні виховні заходи | Додав: (13.10.2017)
Переглядів: 794 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!