Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Міносвіти не підтримує можливе скорочення вчителів

                              Міносвіти не підтримує можливе скорочення вчителів

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що скорочення чисельності працівників освітньої галузі є неприпустимим, оскільки призведе до погіршення навчального процесу та руйнування системи освіти в цілому.

Про це йдеться у відповіді МОН на звернення Профспілки працівників освіти і науки щодо недопущення скорочення на 3 відсотки чисельності працівників галузі на підставі протоколу селекторної наради Прем'єр-міністра України від 13 січня 2015 року.

"Міністерство стурбоване численними зверненнями, які надходять від профспілкових організацій та трудових колективів галузі освіти, стосовно скорочення кількості працівників навчальних закладів, про що йшлося на селекторній нараді Прем'єр-міністра України 13 січня 2015 року", - зазначають у Міносвіти.

У відомстві також зазначають, що чисельність учительського та викладацького складу затверджується у відповідності до навчальних планів, кількості годин та учнів, студентів.

"Скорочення чисельності працівників галузі також є неприпустимим оскільки призведе до погіршення навчального процесу та руйнування системи освіти в цілому", - зазначають у Міністерстві освіти і науки.

Водночас, у міністерстві звертають увагу на те, що протокол селекторної наради не може розглядатися як обов'язковий для виконання документ.

"МОН цілком погоджується із Профспілкою працівників освіти і науки в тому, що Протокол селекторної наради не може розглядатися як обов'язковий для виконання нормативно-правовий акт, у відповідності із яким обласні та Київська міська державні адміністрації мають вжити заходи для З-відсоткового скорочення чисельності працівників бюджетних установ", - наголосили у Міністерстві освіти і науки.



Джерело: http://osvita.ua/school/46661/
Категорія: Новини | Додав: (07.04.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 812 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!