Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Міносвіти просять не ліквідовувати інститути ППО

Міносвіти просять не ліквідовувати інститути ППО

Голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич звернулась до міністра освіти і науки Сергія Квіта з проханням не допустити руйнування системи післядипломної педагогічної освіти України.

Зокрема, у своєму листі до міністра Лілія Гриневич зазначає, що отримує звернення колективів інститутів післядипломної педагогічної освіти, які стурбовані проектом рішення колегії МОН "Про реформування закладів системи післядипломної педагогічної освіти", яким передбачається ліквідація в Україні системи післядипломної педагогічної освіти.

"Вважаю рішення про припинення діяльності закладів післядипломної педагогічної освіти необґрунтованим і шкідливим для системи освіти України", - зазначає Гриневич.

Разом з тим, голова парламентського комітету підтримує необхідність реформування післядипломної педагогічної освіти з метою зростання якості підготовки учителів, забезпечення свободи вибору ними програм підвищення власної кваліфікації, а також впровадження освітньої реформи на регіональному рівні.

За словами Лілії Гриневич, діяльність закладів післядипломної педагогічної освіти не обмежується виключно функцією з підвищення кваліфікації вчителів.

"По суті система професійного розвитку педагогічних працівників служить інструментом освітньої політики в регіонах. У зв'язку з цим їх роль і значення як регіональних інституцій, що мають унікальний досвід супроводу процесів розвитку освіти на рівні місцевих громад, окремих закладів освіти, посилюється в умовах адміністративно-територіальної реформи та впровадження нових змін щодо сертифікації педагогічних працівників, структури загальної середньої освіти тощо, закладених у проекті Закону України "Про освіту", - зазначає Гриневич.

Голова комітету наголошує, що у новій редакції Закону України "Про освіту" потрібно чітко визначити місце і статус закладів післядипломної освіти в системі освіти. Водночас, за її словами, у законі слід передбачити можливість вибору педагогічними працівниками підвищення їх кваліфікації в інших інституціях.

"Враховуючи вищезазначене, просимо розглянути пропозиції заявників до проекту Закону України "Про освіту", вжити заходів з метою збереження мережі таких закладів післядипломної освіти та не допустити прийняття рішень, які здатні призвести до руйнування напрацьованої цілісної системи післядипломної педагогічної освіти України", - йдеться у листі голови профільного парламентського комітету до міністра освіти і науки.



Джерело: http://osvita.ua/school/47790/
Категорія: Новини | Додав: Natali (19.12.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 662 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!