Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Надбавка «за престижність педагогічної праці» має виплачуватися на все навантаження

Надбавка «за престижність педагогічної праці» має виплачуватися на все навантаження

 

У зв’язку з цим юридичний відділ КМОППОіНУ  надав роз’яснення порядку виплати зазначеної надбавки.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I–II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23 березня 2011 р. № 373, встановити надбавку в граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Постановою також визначено, що надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

У листі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Щодо постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373» від 25 травня 2011 р. № 1/9-385 надано роз’яснення щодо встановлення надбавки за престижність педагогічної праці в певних випадках. Зокрема, зазначається, що надбавка встановлюється у розмірі 20 % від посадового окладу / ставки заробітної плати, у тому числі погодинної, з урахуванням підвищень, передбачених нормативно-правовими актами з оплати праці. Якщо педагогічний працівник виконує роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої на ставку, абсолютний розмір надбавки відповідно зменшується або збільшується пропорційно навантаженню (обсягу роботи). Це означає, що, якщо працівник, наприклад, вчитель чи вихователь, разом з основним навантаженням виконує обов’язки тимчасово відсутнього працівника, ця надбавка має нараховуватися як на основне навантаження, так і на навантаження, що виконується за тимчасово відсутнього працівника.

Директорам, заступникам директорів, які мають педагогічне навантаження (ведуть викладацьку або гурткову роботу), надбавка встановлюється як за основною посадою, так і за педагогічне навантаження.

Юридичний відділ КМОППОіНУ

Категорія: Новини | Додав: Natali (14.06.2016)
Переглядів: 1283 | Теги: http://pedpresa.ua/161622-nadbavka- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!