Каталог статей

Головна » Статті » Навчальні та методичні посібники » Дидактичні матеріали [ Додати статтю ]

Посібник "Технології розвитку критичного мислення учнів"

Посібник "Технології розвитку критичного мислення учнів"

Переважна більшість педагогів прагне змінити практику своєї роботи, аби сприяти активному навчанню учнів і розвитку в них критичного мислення. Вони хочуть, щоб учні не просто запам’ятовували навчальний матеріал, а й запитували, досліджували, творили, вирішували, інтерпретували та дебатували за його змістом.

Таке навчання сьогодні вважається "найкращою практикою". Дослідження показують, що саме на активних заняттях - якщо їх орієнтовано на досягнення конкретних цілей і добре організовано - учні засвоюють матеріал найбільш повно і з користю для себе. Фраза "найбільш повно і з користю для себе" означає, що учні думають про те, що вони вивчають, застосовують це в ситуаціях реального життя або для подальшого навчання та можуть продовжувати навчатися самостійно.

Навчання, результати якого можна використовувати, причому протягом значного часу, - це набагато ефективніший̆ шлях використання часу, ресурсів педагога й суспільства, аніж навчання, що залишає учнів пасивними, стомлює вчителя одноманітністю і результати якого швидко забуваються, оскільки вони не розвиваються та не використовуються на практиці.

Посібник "Технології розвитку критичного мислення учнів" присвячено практиці живого викладання, наслідком якого є активне навчання та критичне мислення. У ньому демонструється та пояснюється ціла низка добре організованих стратегій̆ роботи вчителя, які сприяють активному навчанню учнів і створюють умови для цього.

Переглянути фрагмент

Водночас представлені в посібнику численні приклади з практики навчання допоможуть вам сформувати власні судження про такий̆ спосіб викладання та навчання, а також сприятимуть використанню цих методів.

У книзі представлено методи викладання та навчання, що можна використовувати, починаючи зі старших класів початкової̈ школи і протягом навчання в середній̆ ланці школи. Їх можна застосувати на матеріалі всіх предметів навчального плану середньої̈ школи, включаючи вивчення міждисциплінарних питань, тобто важливих сучасних проблем, які нелегко вкласти в рамки якоїсь однієї̈ дисципліни.

Як замовити

Замовити книгу "Технології розвитку критичного мислення учнів" ви можете післяплатою (оплата здійснюється під час отримання посібника у поштовому відділенні).

Вартість одного примірника складає 149 грн (вартість доставки включено). Строк доставки - 10 днів від дня замовлення.

Для того щоб замовити книгу необхідно надіслати на електронну адресу office@osvita.ua лист наступного змісту: Прошу надіслати посібник "Технології розвитку критичного мислення" післяплатою, а також вказати повну поштову адресу, індекс та прізвище, ім’я та по батькові замовника та номер мобільного телефону (бажано).

При замовленні більше 10-ти посібників знижка 20 відсотків.

Переглянути фрагмент



Джерело: http://osvita.ua/school/48780/
Категорія: Дидактичні матеріали | Додав: [ADM]Irina (04.12.2015) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 1008 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!