Каталог статей

Головна » Статті » Навчальні та методичні посібники » Дидактичні матеріали [ Додати статтю ]

Розвивайте і тренуйте логічне мислення дитини

Розвивайте і тренуйте логічне мислення дитини

Освіта.ua разом із проектом «Розвиток дитини» пропонує батькам, які зацікавлені в постійному розвитку здібностей власної дитини, а також вчителям початкових класів та вихователям дитячих садочків нові можливості для розвитку логічного, абстрактного та нестандартного мислення дітей.

Запропоновані завдання допоможуть у цікавій формі познайомити дитину з поняттями аналогії, логіки, розвинути математичні здібності, покращити зорово-моторну координацію, вдосконалити просторове мислення та уяву дошкільника чи учня початкової школи.

Виконання різноманітних вправ сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до занять математикою і логікою, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Якщо ви шукаєте завдання, яке передбачає одночасне залучення уваги, логіки, аналітичного мислення та сприйняття просторових характеристик предметів, а також має місце для здогадки й осяяння, вам варто скористатися комплектами «Додай відсутню частину» або «Замок маленького будівельника», що покликані сприяти розвитку логічного та критичного мислення дитини та навчає її визначати різницю та схожості між предметами.

Комплекти завдань «Який малюнок наступний»«Знайди пару», «Дорога і транспорт», «Знайди схожі предмети»«Половинка до половинки» сприятимуть розвитку уваги, пам’яті, логічного та абстрактного мислення дитини, навичок узагальнення, вчитимуть міркувати й робити перші обґрунтовані висновки.

Активізувати розумові процеси дитини допоможе комплект завдань «Віднови логіку розповіді». Виконання таких вправ допоможе розвивати логічне мислення, уяву та, що дуже важливо, мовлення дитини.

Комплект завдань «Вчимося міркувати за аналогією» є відмінним практичним засобом для розвитку й тренування логічного мислення та вміння робити обґрунтовані умовиводи, що базуються на визначенні схожості й певних спільних принципів, закладених у двох наданих предметах. Принцип аналогії, використаний у завданнях, дозволяє дитині більш ефективно міркувати та набувати нових знань про навколишній світ.

А от комплект завдань «Математична головоломка» створений задля того, щоб покращити вміння дитини виконувати різні математичні операції, а саме додавання, віднімання та множення, оперуючи як цілими числами, так і десятковими дробами. Кожне завдання комплекту побудоване у формі головоломки, під час виконання якої дитина залучатиме увагу, аналітичне та логічне мислення, що, відповідно, вдосконалюватиме її навички.

Кожне сформоване письмове завдання будь-якого комплекту можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів.

Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

БІЛЬШЕ ЗАВДАНЬ



Джерело: http://osvita.ua/school/54467/
Категорія: Дидактичні матеріали | Додав: [ADM]Irina (17.02.2017) | Автор: Освіта.ua
Переглядів: 888 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!