Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Оцінювати навчальні досягнення учнів будуть з 3-го класу

Оцінювати навчальні досягнення учнів будуть з 3-го класу

У новому проекті закону «Про освіту» буде прописано структуру початкової школи. Про це під час проведення освітньої дискусії, що відбулась у рамках фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest», повідомив заступник міністра освіти Павло ХОБЗЕЙ.

Початкова школа матиме два цикли. Перший — це 1-й та 2-й клас, де навчання буде наближене до дошкільної освіти, не матиме системи оцінювання і домашніх завдань. Другий цикл — це 3-й та 4-й клас, де навчання передбачатиме оцінювання навчальних досягнень учня.

«Дитина повинна йти до школи з радістю та зацікавленістю у навчанні», — підкреслив Павло Хобзей.

Заступник міністра зазначив, що батьків цікавить саме початкова школа, бо це старт у навчанні дитини. Тому треба враховувати дві важливі речі — підготовку вчителя та зміст навчальних програм.

«Для того щоб відбулися зміни і щоб суспільство повірило, що ми дійсно будуємо нову школу — треба стартувати у вересні 2018 року зі змінами у двох найважливіших для батьків освітніх сферах: початковій і профільній старшій школі», — зауважив Павло ХОБЗЕЙ.

Під час дискусії освітяни порушили питання праці вчителя в контексті нової початкової школи, змісту навчальних програм для початкової школи, підручників тощо.



Джерело: http://pedrada.com.ua/news/gruppy/shkola/otsinjuvati_navchalni_dosjagnennja_uchniv_budut_z_3-go_klasu/
Категорія: Новини | Додав: (29.03.2016) | Автор: Pedrada
Переглядів: 1114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!