Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Опорні школи отримають з бюджету від 3 до 5 млн



 

 

 

 

 

 

 

Опорні школи отримають з бюджету від 3 до 5 млн
 

Опорні школи, що створюватимуться у регіонах, будуть отримувати гранти від 3 до 5 млн гривень, які мають бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології та навчання вчителів. Про це в інтерв’ю Громадському радіо розповів заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Він також розповів про модель створення опорних шкіл у регіонах, реалізація якої запланована в рамках децентралізації.

"В Україні сьогодні відбувається процес децентралізації. Ми вже давно говорили про освітні округи. Те, що раніше було освітнім округом, зараз є об’єднаною територіальною громадою. Ці громади є різної величини. Йдеться передусім про сільську місцевість. Ми вибираємо певну школу, даємо їй певні критерії, а школи, що є навколо неї, стають її філіями. Призначається один директор. Для цього у нас існують інвестиційні програми, які допоможуть створити хорошу матеріальну базу. В бюджеті цього року закладено 200 мільйонів гривень для інвестування пілотних опорних шкіл", - повідомив Хобзей.

Він нагадав, що початкова школа має бути наближена до місця проживання дітей, а учні інших класів зможуть їздити до місця навчання автобусами.

"Учні 5-х класів і вище зможуть їздити у школи шкільними автобусами. Ми хочемо давати грант тим школам, які подадуть кращий проект розбудови шкільної системи у своєму районі. Сума складатиме від 3 до 5 мільйонів гривень на одну школу. Ці кошти мають бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології, навчання вчителів", - каже заступник міністра.

За його словами, таких навчальних закладів у області буде від 3 до 5, а рішення про місце впровадження опорних шкіл будуть приймати територіальні громади.

"Це може бути невелике містечко. Але за нашими вимогами мінімальна кількість учнів у головній школі має складати не менше 360 осіб", - зазначив Павло Хобзей.

"Завдання Міністерства освіти — виставляти певні рамки в цьому процесі. Конкурс щодо цього буде відбуватися на рівні області. Виграє конкурс той, хто подасть найкращий план. Але ініціатива має йти знизу", - зазначив заступник міністра освіти.

Зайти і прогодосувати



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/49869/
Категорія: Новини | Додав: (08.02.2016) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 642 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!