Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Уроки [ Додати статтю ]

Перший урок "Україна - єдина країна"

УКРАЇНА – ЄДИНА КРАЇНА

Перший урок. Перший клас.

ТЕМА. Україна – єдина країна.

МЕТА. Вчити дітей любити оточуючий світ, те місце де ти живеш, щоб будувати щасливе життя на землі. Розвивати гармонійну особистість, виховувати у дітей бажання рости гідними громадянами неньки України.

ОБЛАДНАННЯ. Гімн України (ДВД), карта України, баян, фішки, ватман, маркер, іграшка, дитячі пісні.

ПЛАН УРОКУ

 

1. Організація класу.

Доброго ранку травам росистим.

Доброго ранку квітам барвистим.

Доброго ранку сонечку ясному,

Людям усім і усьому прекрасному!

- Любі мої діти – ці слова завжди будуть висловлювати радість зустрічі нового дня, для мене також і радість зустрічі з вами. Вітаю вас з початком шкільного життя.

- Шановні діти! Мені доручили навчити вас черпати знання, застосовувати їх на практиці та виховувати гідними громадянами неньки УКРАЇНИ.

2. Активізація опорних знань.

- Чи уявляєте ви життя без спілкування? Тож пропоную гру – зібрати найкращі слова нашої мови, (слова – фішки, що лежать на партах без написів) у мішечок, щоб потім звертатися до них і згадувати протягом року, пояснювати їх значення. Почну я… Україна…

3. Робота над темою.

-Який настрій у вас з’явився, коли ви промовляли найкращі слова: життєрадісний, веселий, піднесений … ?

А який настрій у вас переважатиме, коли я промовлю слова: війна, розруха, голод, ненависть, сльози … ?

-Щоб ці слова не робили нам сумне життя – покличемо на допомогу слова: захисник, військовий, солдат, гвардієць, відважний, герой, миротворець, воїн світла… На жаль так сталося в Україні, що ми повинні захищати нашу єдність держави Україна, її територію та кордони (показую на карті), її незалежність. Кожен, хто живе в Україні, повинен пам’ятати, що він громадянин цієї держави і від кожного залежить, яке життя ми в ній побудуємо. Ми повинні вчитися любити свою землю, свій народ, культуру, як її любили ті, хто загинув за нашу незалежність на Майдані та у військових діях, названих АТО. Прошу встати і вшанувати загиблих героїв хвилиною мовчання та виконати Гімн України.

ЗАВЖДИ БУДЕМО ПАМ`ЯТАТИ БОРЦІВ ЗА ЄДНІСТЬ ТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ!

Фізкультхвилинка. Хода під музику маршу.

4. Робота з букварем.

Зачекався вас Буквар. Тож мерщій відкриємо його. Хто може прочитати? (Моя Україна) Розглянемо карту, малюнки. Закриємо оченята і подумаємо, що кожен може зробити для щасливого життя в Україні? (через хвилину діти розповідають) Ваші мрії про щасливе життя обов’язково здійсняться, якщо ви будете цього всім серцем і душею бажати і не поступати так, щоб комусь приносити смуток, а намагатися робити добрі справи. Ви хотіли б послухати роздуми випускника нині учня 5 класу, якою він хоче бачити Україну в майбутньому?(Якщо діти захочуть, прочитаю).

5. Підсумок уроку.

Пропоную намалювати картину дружби, єдності, любові, поваги колективу нашого класу, щоб усе це поширилося на простори нашої єдиної України (малюємо на ватмані обводячи пальчики фломастером, діти підходять один за одним, а кожного дня будемо її вдосконалювати новими елементами: квіти, райдуга , світлі яскраві фарби тощо.

- Ось такі ви – маленькі українці. І на завершення заспіваємо пісню. Українці ми маленькі. Тож не дамо жодного шансу тим, хто бажає безладу в нашій державі, війни. Сьогодні ми з вами проклали дорогу добра, взаєморозуміння, любові, злагоди … Тож нехай щастить усім на цьому шляху життя, бо

БОГ- природа нам усім

збудувала красень дім.

ГЕРБОМ В О Л Я написала.

Небо й хліб у прапор вклала.

Хай завжди у домі цім ЩАСТЯ

РАДІСТЬ буде всім!

Тут і ТИ, і МИ, І Я –

ДРУЖНО житиме СІМ`Я.

(Учитель промовляє фрази, а діти за ним повторюють)

 



Джерело: http://www.ex.ua/80020442
Категорія: Уроки | Додав: Natali (22.08.2014) | Автор: Озвіться!
Переглядів: 3013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!