Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Петиція про зарплати освітян зібрала 25 тисяч підписів

Петиція про зарплати освітян зібрала 25 тисяч підписів

Петицію про відновлення гарантій щодо розмірів середніх посадових окладів освітян, передбачених ст. 57 Закону України "Про освіту", підписали понад 25 тисяч громадян, що є умовою для її розгляду президентом.

Електронна петиція щодо розмірів середніх посадових окладів освітян була зареєстрована на початку жовтня керівником Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки.

Зокрема, автор петиції Олександр Яцунь наголошує, що незважаючи на те, що освіту визнано пріоритетною сферою розвитку українського суспільства, в Україні впродовж багатьох років не виконуються гарантії, передбачені ст. 57 закону "Про освіту" щодо розмірів оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників.

У зв’язку з цим, петиція містить заклик до президента внести до парламенту законопроект про встановлення середніх посадових окладів педагогічним працівникам навчальних закладів на рівні не нижчому від середньої заробітної плати працівників промисловості.

Як відомо, електронна петиція, що адресована президенту, має бути розглянута за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян. У разі збору необхідної кількості підписів на сайті Офіційного інтернет-представництва президента буде оголошено про підтримку або не підтримку петиції.

У разі визнання доцільними, викладені в електронній петиції пропозиції можуть бути реалізовані президентом шляхом прийняття відповідного рішення.

У профспілці, посилаючись на слова Порошенка на 12-му засіданні Національної ради реформ, де він заявив, що "в центрі нового закону "Про освіту" має бути Його Величність Вчитель", вже заявили, що очікують від нього вагомих рішень.



Джерело: http://osvita.ua/school/49108/
Категорія: Новини | Додав: Natali (12.01.2016) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 646 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!