Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » "Методична скарбничка" [ Додати статтю ]

"ПіснеЗнайка": унікальне навчання – і здоров’я, і знання

"ПіснеЗнайка": унікальне навчання – і здоров’я, і знання

 

Споконвічна мрія всіх батьків – бачити своїх дітей здоровими і добре освіченими стає легко здійсненною, коли в дім приходить "ПіснеЗнайка". Вона одночасно забезпечує інтелектуальний, фізичний, естетичний, моральний і духовний розвиток дітей. Завдяки “ПіснеЗнайці” одне із найактуальніших питань життя родини – навчання і виховання дитини – вирішується легко і радісно.

Що ж це за чудо – "ПіснеЗнайка"? Насамперед – це комфортне навчання дітей будь-якого віку, не тільки здорових, а й із затримкою психомовленнєвого розвитку, зниженими зором, слухом, при заїканні, психоемоційних відхиленнях, дитячому церебральному паралічі, легких ступенях розумової відсталості.

Це навчання може стати способом вибору для ліворуких і обдарованих дітей, а також тих, що перебувають на домашньому навчанні. Адже "ПіснеЗнайка" – лікувально-оздоровча система навчання. Її використання зменшує навантаження на органи зору, кістково-м'язову систему, підвищує рухову активність, зменшує стресорність навчального процесу, а головне – гармонізує всіх слухачів – дітей, батьків і педагогів.

 

Це досягається завдяки унікальному підходу – навчанню за допомогою пісні. Особливої пісні, в якій гармонійно поєднуються знання, емоції, почуття, виховні установки. Споконвічна любов людини до музики, співу здатна вирішити світову педагогічну проблему – зацікавленість дітей у навчанні.

 

Цілющі властивості музики широко відомі – її з успіхом використовують для лікування не тільки нервово-психічних, а і внутрішніх захворювань: серцево-судинної системи, нирок, шлунково-кишкового тракту. Музика й спів поліпшують самопочуття, апетит, мають знеболюючий та антистресовий ефекти.

 

Лікування за допомогою музики в медицині називається музикотерапією. Усі пісні “ПіснеЗнайки” також написані з урахуванням вимог музикотерапії. Вони здатні організувати збуджену дитину і залучити до роботи слабку, сором’язливу.

"ПіснеЗнайка" – раннє комфортне навчання, яке можна розпочинати із наймолодшого віку. Адже, як стверджують учені, діти від народження до 4-6 років мають унікальні можливості запам'ятати будь-яку інформацію, якщо та зацікавить їх і буде повторена кілька разів. Саме в цей час у мозку маляти формується основна кількість нервових зв'язків. Ми, дорослі, навіть уявити собі не можемо феноменальних можливостей дитини, тому що самі їх уже позбавлені.

 

В американському Інституті розвитку людського потенціалу протягом 50-ти років і здорові діти, і діти з ураженнями мозку починають навчання з 8-12 місяців. До 5-6 років вони володіють навиками з читання, математики, отримують значний обсяг енциклопедичних знань і спілкуються кількома іноземними мовами. За даними досліджень цього Інституту, раннє навчання активізує роботу мозку дитини, що в багатьох випадках веде до видужання дітей з ураженнями мозку і відновленню їхнього розумового потенціалу.

 

"ПіснеЗнайка" гармонізує діяльність мозку кожного слухача. Вона дозволяє запам'ятати складний навчальний матеріал неусвідомлено легко: у процесі гри, відпочинку, виконання домашньої роботи.

 

"ПіснеЗнайка" полегшує дітям адаптацію до шкільних навантажень. Ця унікальна освітня система дозволяє активно використати дошкільний вік дітей і уникнути їхньої дезадаптації в 6 років. Це вкрай важливо, адже діти в першому класі відчувають значні перевантаження і стреси, що нерідко призводить до розвитку різних захворювань. Тому сьогодні глибокі знання, отримані в школі, не дуже радують дітей і батьків. Адже розплачуватися за них доводиться найдорожчим здоров'ям.

 

"ПіснеЗнайка" сприяє розкриттю творчих здібностей кожної дитини, розвиткові її духовного світу. Тексти навчальних пісень, крім знань, містять виховні установки, що сприяють гармонізації взаємин між дорослими і дітьми. А це є дієвим засобом профілактики наркоманії й алкоголізму, які, на жаль, мають місце й серед дітей.

 

За 2,5 роки "ПіснеЗнайка" була успішно апробована в дитячих садках, школах, лікувальних закладах м. Києва і всюди отримала захоплені відгуки.

 

Навчання з "ПіснеЗнайкою" подарує задоволення і дітям, і їхнім батькам, і педагогам. Його впровадження стане важливим кроком до підвищення якості життя родини і школи, а значить – усієї нації.

 

“ПіснеЗнайка” дає можливість легко і швидко оволодівати значним обсягом знань не тільки здоровим дітям, а і дітям із затримкою психомовленнєвого розвитку, заїканням, зниженням зору і слуху, дитячим церебральним паралічем, і тим, хто знаходиться на домашньому навчанні.

 

На сьогодняшний день в серії “ПіснеЗнайка” вийшли в світ:

1) навчальний комплект “Всесвіт”, а також

2) навчальний комплект "Чарівний світ чисел",

які рекомендовані Міністерством освіти і науки України для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Кожен з них включає аудіо-касету або CD-диск, книгу в 2-х частинах (або брошуру), що містять знання в пісенній і прозовій формі із природознавства, географії та астрономії та математики.

З цими унікальними посібниками легко і цікаво навчатимуться як малюки, так і підлітки. Використання музикотерапії в педагогіці крім всього сприяє покращенню фізичного і психічного стану здоров’я всіх слухачів.

 

Ви маєте чудову нагоду більш детально ознайомитись з навчальним комплектом "Всесвіт", прослухавши пісню "Зорі".

Категорія: "Методична скарбничка" | Додав: Natali (06.11.2015) | Автор: Інетка
Переглядів: 991 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!