Каталог статей

Головна » Статті » Презентації та відео матеріали » Природознавство [ Додати статтю ]

Презентація "Планета Меркурій. Цікаві факти"

Перші згадки про Меркурій сягають шумерських часів близько 3000 років до н.е. Можливо саме тому планета отримала своє ім’я на честь бога Меркурія (в грецькій міфології Гермеса), який носиться в своїх швидкохідних крилатих сандалях з вістями з Всесвіту.
Меркурій мчить у космічному просторі зі швидкістю 55 км/с, що набагато швидше будь-який інші планети нашої зоряної системи
Кратери навколо полюсів Меркурія ніколи не освітлюються Сонцем. Найбільший кратер Калоріс на поверхні Меркурія має діаметр близько півтора тисячі кілометрів.
Зовні Меркурій дуже схожий з Місяцем.
Каньйони на Меркурії можуть досягати глибини в сотні кілометрів.
Якщо б ви жили на Меркурію то могли б святкувати Новий Рік кожні 88 земних дні. Один сонячний день (час з полудня до полудня на поверхні планети) на Меркурію триває
176 земних діб.
Меркурій має дуже зморшкувату поверхню. По мірі того як ядро планети охолоджується та стискається, на її поверхні з'являються все більші зморшки. Вчені назвали ці зморшки Лопатеві уступи. Вони можуть бути понад півтора кілометра високою та сотні кілометрів завдовжки.
Хоч Меркурій найближчий до Сонця він не є найгарячішою планетою, на Венері можна спостерігати вищу середню температуру. Температура на сонячній стороні Меркурія сягає 427°C, однак на зворотній стороні через відсутність надійної атмосфери вона опускається до -173°C.

Планета Меркурiй. Цікаві факти

Джерело: https://www.docme.ru/7jf0
Категорія: Природознавство | Додав: (26.01.2018) | Автор: Козій Тамара E
Переглядів: 1326 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!