Каталог статей

Головна » Статті » Презентації та відео матеріали » Виховна робота [ Додати статтю ]

Чудовий приклад навчання дітей емпатії

Емпа́тія (англ. empathy від (грец. patho) — співпереживання) — розуміння відносин, почуттів, психічних станів іншої особи в формі співпереживання. (Вікіпедія)

ЕМПАТІЯ У СПІЛКУВАННІ

Не всім дано відчувати глибоке почуття емпатії, проте проявляти його ми часом буваємо зобов'язані. Правила хорошого тону диктують нам проявляти емпатію – кивати, робити відповідний вираз обличчя у розмові і т.д. Щира ж емпатія зазвичай виникає між двома близькими людьми і дозволяє відчувати взаєморозуміння.

У психології виділяють два види емпатії – вона може бути емоційна і когнітивна. Емоційна емпатія – це здатність на чуттєвому рівні співпереживати людині, і це дуже глибока емпатія. Когнітивна дозволяє шляхом логічного мислення зрозуміти, що в такий момент відчуває людина, і через це наблизитися до істинного співпереживання.

У світському спілкуванні не так і важливо, який вид емпатії задіяний у спілкуванні, а от між двома близькими людьми здатність до емоційної емпатії дуже цінується, адже кожній людині хочеться бачити біля себе тих, хто дійсно розуміє його емоції і здатний до співпереживання. (Джерело)

 



Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=4XGFBP7ZHyk
Категорія: Виховна робота | Додав: (02.12.2017)
Переглядів: 781 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!