Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Президента просять надати освітянам гідну зарплату

Президента просять надати освітянам гідну зарплату

На офіційному інтернет-представництві президента України зареєстровано петицію з проханням відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України "Про освіту" щодо розмірів середніх посадових окладів освітян.

Зокрема, автор петиції, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки Олександр Яцунь зазначає, що впродовж багатьох років в Україні не виконуються гарантії, передбачені ст. 57 Закону України "Про освіту" щодо розмірів оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників.

Виходячи з цього, у петиції міститься заклик до президента внести до Верховної Ради законопроект про встановлення середніх посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічним працівникам вишів І та ІІ рівнів акредитації та інших навчальних закладів на рівніне нижчому від середньої заробітної плати працівників промисловості.

Ознайомитися з текстом петиції та підтримати її зміст можуть усі зацікавлені особи за таким посиланням >>>

Як відомо, електронна петиція, що адресована президенту, має бути розглянута за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян. У разі збору необхідної кількості підписів на сайті Офіційного інтернет-представництва буде оголошено про підтримку або не підтримку петиції.

У разі визнання доцільними, викладені в електронній петиції пропозиції можуть бути реалізовані президентом шляхом прийняття відповідного рішення.



Джерело: http://osvita.ua/news/48102/
Категорія: Новини | Додав: Avgustin (18.10.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 627 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!