Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Проблемою освіти є її застарілий зміст, - Гриневич

Проблемою освіти є її застарілий зміст, - Гриневич

Найболючішою проблемою середньої освіти є застарілий зміст освіти, коли основний акцент робиться на здобутті знань, а не компетенцій. Про це сказала голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич під час під час зустрічі з делегацією Організації Економічного Співробітництва та Розвитку.

Також Гриневич наголосила на необхідності приєднатися України до міжнародної програми PISA.

«Приєднатися до міжнародної програми PISA – наше завдання, бо необхідно знати, яке місце займає Україна серед інших країн за показниками освітніх досягнень учнів», - зазначила голова профільного комітету.

Учасники зустрічі також обговорили інші проблеми середньої освіти в Україні.

За словами Лілії Гриневич, «сірими зонами» середньої освіти залишаються так звані «добровільні внески» батьків та централізовані закупівлі, наприклад, підручників. Голова Комітету зазначила, що зараз Міністерство освіти та науки працює над зміною системи закупівель з метою зробити їх прозорими.

Ще однією проблемою, за словами голови комітету, є недостатня прозорість у розподілі коштів між школами на регіональному рівні. В той час як кошти з центрального бюджету розподіляються за конкретною формулою, місцеві бюджети такої формули, на жаль, не мають.



Джерело: http://osvita.ua/school/48330/
Категорія: Новини | Додав: Natali (03.11.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 639 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!