Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Проектом року стане створення регіональних шкіл, - Яценюк

Проектом року стане створення регіональних шкіл, - Яценюк
 

Глава Уряду повідомив, що пілотним проектом 2016 року стане створення нових регіональних шкіл та лікарень, які будуть пов’язані з появою сильних об’єднаних територіальних громад. Про це Яценюк заявив у своєму зверненні в неділю, повідомляє Урядовий портал.

За його словами, влада відкриє для людей якісні стандарти освіти.

«Таким чином, децентралізація, окрім нових фінансових та владних можливостей, відкриє для людей якісні стандарти освіти та охорони здоров’я».

Як відомо, урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів.

В уряді зазначають, що прийняті зміни дадуть ширші повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування і районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

«Опорні загальноосвітні навчальні заклади, що створюватимуться на місцях, будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема, кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами, мультимедійним обладнанням тощо», - наголошують в уряді, підкреслюючи, що прийняті рішення забезпечать потреби громадян у якісній та доступній загальній середній освіті на місцях.



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/49564/
Категорія: Новини | Додав: (25.01.2016) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 646 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!