Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Реформування школи розпочнеться у 2018 році

Реформування школи розпочнеться у 2018 році

Заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей пояснив це тим, що учні, які нині навчаються у 7-му класі, у 2018 році закінчать 9-й клас. Тоді для них доведеться розробляти нові програми і підручники, якщо вони будуть продовжувати навчатися за старою системою. Це не дає можливості відкласти початок реформи старшої школи на пізніше, адже підручники мають змінювати лише через п’ять років.

Але основна причина початку змін — це те, що суспільство дійсно на них чекає. «Батьків найбільше цікавлять зміни у початковій школі, коли відбувається соціалізація дитини. А також у старшій школі, коли постає питання, які подальші траєкторії кар’єрні чи навчання матимуть їхні діти», — зауважив Павло ХОБЗЕЙ.

Він переконаний, що починати готувати мережу шкіл до змін потрібно вже зараз. У суспільстві є розуміння того, що старша школа має бути профільною. Водночас, за словами Павла ХОБЗЕЯ, неможливо робити профільну освіту, якщо в паралелі є лише два класи. «Треба надати право дітям обирати кілька профілів, а це можна забезпечити тільки тоді, коли є достатня кількість учнів в одній паралелі, де можна формувати різні групи», — додав він.

Профільна школа дасть можливість позбутися такого явища, як репетиторство, що є вимушеним кроком батьків для того, щоб надолужити кількість годин з необхідного учню предмета. Окрім того, в профільній школі буде задіяна професійно-технічна освіта, а це стане запобіжником того, в якому стані зараз опинилася ця сфера.



Джерело: http://pedrada.com.ua/news/gruppy/shkola/reformuvannja_shkoli_rozpochnetsja_u_2018_rotsi/
Категорія: Новини | Додав: Natali (01.04.2016) | Автор: Pedrada
Переглядів: 949 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!