Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Рішення про батьківський комітет ухвалює школа, - МОН

Рішення про батьківський комітет ухвалює школа, - МОН

Міністерство освіти не має стосунку до створення чи не створення у школах батьківських комітетів. Про це йдеться у заяві відомства, що оприлюднена у відповідь на інформацію деяких ЗМІ про нібито скасування батьківських комітетів.

У Міносвіти наголошують, що Закон України «Про освіту» визначає наявність органу батьківського самоврядування як одного з органів управління закладом, а його відносини і взаємодія зі школою буде деталізована у новому законі «Про загальну середню освіту».

«Враховуючи, що вказаний Закон є рамковим і стосується всіх складників освіти, необхідна імплементація його положень. Зокрема, у новому законі «Про загальну середню освіту» буде деталізовано порядок створення органу батьківського самоврядування та його відносин і взаємодії зі школою та її засновником (місцевими органами самоврядування). Міністерство вже працює над написанням відповідного Закону та планує подати його на розгляд Верховної Ради цього року», - наголошують у Міносвіти.

Разом з тим, у відомстві зазначають, що накази, які втратили чинність, були складовою «старого» законодавства та за своєю правовою природою мали рекомендаційний характер і не містили жодних загальнообов’язкових норм.

«Однак сьогодні рішення про створення батьківських та/або учнівських комітетів (як органів управління закладом) все ще приймає сам заклад на загальних зборах (конференції) трудового колективу. Через це наявність (відсутність) відповідних органів не залежить від бажання батьків або здобувачів освіти. Саме це має змінити новий Закон «Про загальну середню освіту», - йдеться у заяві Міністерства освіти і науки.

Як відомо, міністром освіти Лілією Гриневич підписаний наказ про втрату чинності Примірного положення про батьківські комітети (ради). Деякі ЗМІ, через невірне тлумачення норм документа, поширили недостовірну інформацію про ліквідацію батьківських комітетів у школах.



Джерело: http://osvita.ua/school/59227/
Категорія: Новини | Додав: Natali (07.02.2018) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 642 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!