Що з’їсти перед іспитами, щоб активізувати мозок? - Здоров'я дитини - Вчитель батькам - Каталог статей - Вчитель вчителю, учням та батькам

Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель батькам » Здоров'я дитини [ Додати статтю ]

Що з’їсти перед іспитами, щоб активізувати мозок?

Що з’їсти перед іспитами, щоб активізувати мозок?
 

Для кращих результатів учні та студенти намагаються мобілізувати всі свої розумові сили і вдаються до психостимуляторів. Інтернет рясніє пропозиціями «таблеток для поліпшення роботи мозку». Продавці сумнівного товару обіцяють зліт творчих можливостей та феноменальну пам’ять. Але кожен з нас може обійтися без всіляких “чарівних пігулок” і значно поліпшити свої розумові можливості. Головне – вживати правильні продукти харчування. Отже, чим годувати себе, якщо треба напружити мозок?
Какао
Какао – дуже ефективний стимулятор діяльності мозку. Це знали ще індіанці в доколумбову епоху. Невипадково шоколад вважався потужним біостимулятором.
Серед студентів і школярів побутує думка, що перед іспитом треба з’їсти шоколадку, і тоді мозок активізується та згадає все. Насправді шоколад особливого ефекту не дасть, особливо якщо купити в магазині звичайну молочну плитку. У темному гіркому шоколаді какао міститься більше. Але якщо треба справді активізувати мозок, слід використовувати не шоколад, а какао-порошок.
У какао міститься теобромін і багато антиоксидантів. Цей коктейль підсилює мозковий кровообіг. У результаті покращується реакція, пам’ять, здатність до вирішення завдань. До речі, вчені довели, що після вживання чашки какао ефект триває більше трьох годин, поліпшується настрій і зникає депресивний синдром.
Ягоди: від чорниць до журавлини
Хоч це і здається дивним, але ягоди для мозку навіть корисніші, ніж риба. Особливо корисні чорниці, малина, ожина. Вони містять багато антиоксидантів і біофлавоноїдів. Чорниця покращує здатність до навчання, покращує увагу. Малина і журавлина насичують клітини киснем. Журавлина до того ж зміцнює судини. І якщо вона допомагає відновити функції мозку після інсульту, то вже підвищити його працездатність їй і поготів просто.
Коктейль для мозку: жменю чорниці, малини, суниці подрібнити у блендері, змішати з пюре банана і йогуртом.
Риба і морепродукти
У рибі містяться фосфор, омега-3 і омега-6 жирні кислоти. Вони просто незамінні для мозку, оскільки поліпшують стан судин і кровопостачання клітин мозку. Для тих, у кого планується мозковий штурм, особливо корисні жирні сорти риби типу скумбрії, лосося, форелі, сьомги, тунця.
Горішки для розумника
Горіхи і всіляке насіння вважаються вкрай важливими продуктами для мозку. І все це знову-таки завдяки наявності в них жирних кислот.
Волоські горіхи на вигляд дуже нагадують людський мозок. Тому наші предки вважали: якщо хочеш бути розумним, треба їсти горіхи. Також у волоських горіхах є речовина, що сприяє виробленню серотоніну, гормону щастя і задоволення. Вітаміни С і РР покращують активність мозку.
У гарбузовому насінні, як і в морепродуктах, багато цинку. Це покращує пам’ять і добре впливає на гостроту розуму.
Кава
У каві міститься багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів, біологічно активних речовин. Вона здатна активізувати роботу мозку й оновлювати клітини. Кофеїн у каві підсилює прилив крові до клітин мозку і покращує когнітивні здібності.
Авокадо
Авокадо містить в собі чимало жирних кислот, що покращують кровопостачання мозку. А велика кількість калію змушує мозок працювати чітко і без збоїв.
Сила в травах
Не варто забувати про прянощі і трави. Виявляється, ефірні олії та інші речовини, що містяться в них, для мозку не менш важливі. Так, в карі міститься куркумін. Ця речовина покращує когнітивні функції і бореться зі старінням клітин мозку. В кориці містяться альдегід, коричневий спирт і ціннамілацетат, які активізують роботу мозку. У шафрані багато вітамінів, зокрема вітаміни групи В і С. Цей комплекс покращує роботу мозку. Розмарин містить карнозінову кислоту і антиоксиданти, від їх дії пам’ять покращується. Вчені з’ясували, що навіть аромат розмарину вже покращує пам’ять, підвищуючи сприйнятливість до запам’ятовування на 18 %.
Гінкго білоба давно використовується для поліпшення роботи мозку. Цю рослину активно застосовують для поліпшення кровообігу, лікування наслідків інсульту і зміцнення пам’яті. А все завдяки вмісту в ній речовин, які що живлення мозку киснем.
Овочевий кошик
Звичайні морква, буряк, топінамбур, капуста допоможуть впоратися з навантаженнями значно краще за різні хімічні препарати. У моркві багато бета-каротину і лютеоліну. Ці сполуки покращують пам’ять. Якщо в день випивати 200 мл соку з моркви, то можна не скаржитися на свою пам’ять. У буряках є залізо, йод, глюкоза. 150 г буряка на день допоможуть поліпшити роботу мозку і зробити її продуктивною. Не менш важлива і капуста. У ній є фолієва кислота, залізо, вітаміни групи В. Саме вітаміни групи В і особливо вітамін В 12 сприяють поліпшенню пам’яті. У помідорах є лікопен. Це речовина, що належить до класу антиоксидантів. Вона покращує роботу мозку і загострює сприйняття інформації.
Молоко
Виявляється, молоко теж корисне для роботи мозку. У ньому є вітаміни групи В і йод. Йод підвищує IQ і сприяє ясності розуму. Вчені рекомендують випивати 2 склянки молока на день, щоб поліпшити роботу мозку.
Лимон від провалів в пам’яті
Лимон і лимонна ефірна олія допомагають поліпшити пам’ять завдяки вітаміну С. Досить випити склянку чаю з лимоном, щоб покращити запам’ятовування.

 

http://www.osvitaua.com/2015/07/%D1%89%D0%BE-%D0%B7%D1%97%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%96%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%89%D0%BE%D0%B1-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D1%96%D0%B7/
 

 



Джерело: http://www.osvitaua.com/
Категорія: Здоров'я дитини | Додав: (20.07.2015) | Автор: Інетка
Переглядів: 301 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!