Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Школи самостійно друкуватимуть атестати, - МОН

Школи самостійно друкуватимуть атестати, - МОН

Міністерство освіти і науки планує розповсюдити децентралізацію виготовлення документів про освіту на школи, що за підрахунками відомства дозволить заощадити 10 млн грн бюджетних коштів.

Про це повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун під час засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, що відбулось 12 квітня.

За її словами, протягом останніх двох років всі кроки міністерства спрямовані на децентралізацію виготовлення документів про освіту, що значно здешевило їх вартість.

Зокрема, у порівнянні з минулими роками Львівський національний університет ім. Франка заощадив близько 227 тис. грн, Криворізький національний університет – 192 тис. грн, Прикарпатський національний університет ім. Стефаника – 170 тис. грн.

Вона повідомила, що велика частина коштів на виготовлення документів про освіту з 2004 року йшла на одне приватне підприємство, що друкувало пластикові документи про освіту, собівартість яких у 2014 році становила близько 89,82 грн.

У 2015 році МОН було змінено порядок виготовлення документів про вищу освіту з тим, щоб децентралізувати цей процес. Відповідно до норми закону "Про вищу освіту" документи про освіту виготовляються вищими навчальними закладами.

"Міністерство відмовилося від централізованої закупівлі пластикових документів в однієї приватної компанії, а документи про вищу освіту виготовляються вищими навчальними закладами кожним окремо", - зазначила перший заступник міністра.

При цьому в Єдиній державній базі з питань освіти, щоб перевірити справжність документа про вищу освіту, йому надається реєстраційний номер. Це здешевило видатки в рази.

"Навчальні заклади виграли від зміни механізму виготовлення документів про вищу і професійно-технічну освіту", - підкреслила Інна Совсун.

Вона повідомила, що в цьому році МОН планує запровадити подібну модель для шкіл.

Бланки атестатів закуповуватимуть централізовано, формуватимуть електронні документи, а роздруковуватиметься атестат на місці. Це дозволить здешевити процес виготовлення документів.

"За попередніми підрахунками за старою процедурою було заплановано на виготовлення атестатів 25 млн грн, а за новим близько 15 млн грн бюджетних коштів", - пояснила перший заступник міністра.

Також подібну схему планується застосувати у друку студентських квитків, які до цього часу друкувалися централізовано.



Джерело: http://osvita.ua/school/51062/
Категорія: Новини | Додав: Natali (14.04.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 731 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!