Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Школи зможуть конструювати навчальні плани, - міністр

Школи зможуть конструювати навчальні плани, - міністр

З наступного навчального року в 100 школах країни буде здійснюватися пілотування першого класу Нової української школи за новим держстандартом. Про це, перебуваючи на Львівщині, сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

За її словами, до старту нової школи у 2018 році буде створено освітню онлайн платформу, де будуть розміщені сучасні освітні матеріали з основних предметів. Школи зможуть конструювати власні навчальні плани.

«Школа повинна не тільки давати знання, а й вміння ці знання застосовувати та формувати цінності, що допоможуть відрізнити правду від брехні та критично сприймати інформацію», – зазначила міністр.

Вона також підкреслила, що дуже важливо, щоб діти не знеохочувалися до навчання. Нові методики організації навчального процесу, зокрема, діяльнісного навчання, мають допомогти розвинути важливу для подальшого успіху дітей якість – допитливість.

«Зараз діти знеохочуються до навчання вже у 3 класі. 7% старшокласників, що обирають для поглибленого вивчення природничі предмети, – це занепад природничої освіти. Ми повинні виправляти цю ситуацію», – додала Гриневич.

Передбачається, що у новому навчальному році перепідготовку пройдуть понад 22 тисяч вчителів початкових класів.



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/55646/
Категорія: Новини | Додав: [ADM]Irina (15.05.2017) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 591 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!