Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Школярів та студентів навчать діям при терактах

                                     Школярів та студентів навчать діям при терактах

Міністерство освіти і науки доручило школам, професійно-технічним та вищим навчальним закладам регулярно проводити заходи з метою підготовки педагогічних працівників, учнів та студентів до дій в умовах загрози чи вчинення терористичного акту.

Про це йдеться у листі відомства до управлінь та департаментів освіти і науки в регіонах та керівників навчальних закладів.

Відповідні дії передбачають підвищення ефективності функціонування загальнодержавної системи боротьби з терористичною діяльністю та здійснення заходів, спрямованих на убезпечення об’єктів від можливих терористичних посягань.

У зв’язку з цим освітнім закладам доручено проводити заходи для підготовки педагогічних працівників, учнів та студентів до дій в умовах загрози чи вчинення терористичного акту, а також у випадку надходження інформації про це.

Окрім того навчальні заклади мають вживати додаткових організаційних заходів щодо забезпечення належного рівня безпеки та здійснення контролю в місцях масового перебування людей (дошкільні, загальноосвітні, позашкільні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади).

Також має бути забезпечена готовність органів управління освітою, сил і засобів єдиної системи цивільного захисту до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуації внаслідок терористичних актів з метою підвищення рівня захисту населення і територій у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із технологічними або іншими проявами терористичної діяльності, мінімізації та ліквідації наслідків таких ситуацій.



Джерело: http://osvita.ua/news/42259/
Категорія: Новини | Додав: (28.07.2014) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 672 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!