Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

У ДІНЗ помітили, що школам потрібне обладнання

У ДІНЗ помітили, що школам потрібне обладнання

У Державній інспекції навчальних закладів України провели моніторинг окремих питань функціонування системи освіти України. Про це під час засідання колегії МОН повідомив голова ДІНЗ Руслан Гурак.

За словами чиновника, під час моніторингу у сфері дошкільної освіти було зафіксовано позитивну динаміку щодо збільшення мережі дошкільних навчальних закладів та чисельності дошкільників у всіх регіонах України.

Моніторинг проведений інспекцією у сфері загальної середньої освіти виявив різну середню вартість навчання одного учня у відсотках до валового регіонального продукту: від 9,8% до 91,4%.

«Також моніторинг виявив потребу шкіл у сучасному обладнанні навчальних кабінетів природничо-математичного циклу, над забезпеченням якої МОН наразі працює», - повідомив Гурак.

У сфері професійно-технічної освіти виявлено потребу в удосконаленні порядку формування державного замовлення на підготовку робітничих кадрів, а також приведення системи профтехосвіти у відповідність до потреб ринку праці.


Окрім того, Руслан Гурак повідомив, що у сфері вищої освіти зафіксовано перевищення в середньому у три рази співвідношення кількості вищих навчальних закладів в Україні до чисельності населення, порівняно з європейськими країнами.



Джерело: http://osvita.ua/school/50498/
Категорія: Новини | Додав: Natali (10.03.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 609 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!