Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

У МОН кажуть, що не чіпатимуть галузь "Мистецтво"

У МОН кажуть, що не чіпатимуть галузь "Мистецтво"

Міністерство освіти і науки інформує, що не планує вилучати зі змісту початкової освіти галузь "Мистецтво". Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОН в зв’язку зі стурбованістю професійної спільноти з приводу її можливого вилучення зі змісту початкової освіти.

Зокрема, у відомстві запевняють, що проект Концепції початкової освіти знаходиться лише на стадії розроблення і буде доопрацьовуватиметься після широкого громадського обговорення.

"Сьогодні на стадії розроблення перебуває проект Концепції початкової освіти. Остаточний варіант проекту документа буде оприлюднений на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України для широкого громадського обговорення, після чого проект доопрацьовуватиметься з урахуванням зауважень і пропозицій батьків, вчителів, науковців", - повідомили в МОН.

Як відомо, 17 грудня в Міністерстві освіти і науки відбувся круглий стіл "Концепція розвитку початкової освіти у контексті реформування загальної середньої освіти", в ході якого завідувач відділу початкової освіти НАПН Анжеліка Цимбалару презентувала проект Концепції початкової освіти.

За її словами, цей документ є результатом спільної роботи Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук та Міністерства освіти і науки.

"Цей системний документ окреслює основні проблеми початкової освіти, а також конкретні шляхи їх вирішення через визначення цілей, конкретних задач та завдань, кожне з яких орієнтоване на очікуваний результат", - підсумувала Цимбалару.

Разом з тим, 22 грудня на Офіційному інтернет-представництві глави держави булазареєстрована електронна петиція, автори якої стверджують, що за проектом Концепції початкової освіти є намір ліквідувати освітню галузь "Мистецтво" під виглядом інтеграції з усіма іншими предметами, внаслідок чого професія вчителя музичного чи образотворчого мистецтва може зникнути найближчим часом.

Проект документа наразі активно обговорюється освітянською спільнотою.

Ознайомитись з проектом концепції



Джерело: http://osvita.ua/school/49370/
Категорія: Новини | Додав: Natali (16.01.2016) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 617 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!