Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

У МОН розповіли про освітній простір класів в НУШ

У МОН розповіли про освітній простір класів в НУШ
 

Міністерством освіти затверджені Методичні рекомендації щодо організації освітнього простору Нової української школи, які мають взяти до уваги навчальні заклади. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Документ містить опис облаштування навчальних кабінетів та загальні вимоги до обладнання загального призначення, зокрема, шкільних меблів.

У відомстві наголошують, що особливістю Нової української школи є, поміж іншого, організація такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини.

З цією метою має змінюватись просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання.

«У Новій українській школі зростає частка проектної, командної, групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно урізноманітнюються варіанти організації навчального простору в класі. Крім класичних варіантів, використовуються новітні, наприклад, мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи», - наголошують у відомстві.

У МОН також наголошують, що організація освітнього простору має здійснюватись через вісім основних осередків, зокрема, осередку навчально-пізнавальної діяльності з відповідними меблями; змінні тематичні осередки, в яких розміщуються дошки/фліп-чарти/стенди тощо; осередок для гри, оснащений настільними іграми, інвентарем для рухливих ігор та осередок художньо-творчої діяльності з поличками для зберігання приладдя та стендом для змінної виставки дитячих робіт.

Також у навчальних приміщеннях рекомендовано створити куточок живої природи; осередок відпочинку з килимом для сидіння та гри, стільцями, кріслами-пуфами, подушками з м'яким покриттям; дитяча класна бібліотечка та осередок вчителя, оснащений столом, стільцем, комп'ютером, полицями/ящиками, шафами для зберігання дидактичного матеріалу тощо.

«Освітній простір організовується таким чином, щоб учитель міг спостерігати за діяльністю дітей в усіх осередках, діти мали можливість безпечно переміщуватися і мати місце для зберігання особистих речей», - наголосили у Міністерстві освіти і науки.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ



Джерело: http://osvita.ua/school/reform/60374/
Категорія: Новини | Додав: (31.03.2018) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 1053 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!