Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

У МОН запевняють, що уряд опікується зарплатами освітян

У МОН запевняють, що уряд опікується зарплатами освітян

Уряд забезпечує зростання соціальних стандартів громадян, зокрема підвищення зарплат бюджетникам, у тому числі й галузі освіти. Про це, з посиланням на Урядовий портал,повідомляє прес-служба Міносвіти.

Зокрема, у відомстві нагадують, що протягом 2015 року двічі, у вересні та грудні, відбувалося підвищення посадових окладів Єдиної тарифної сітки.

«Цьогоріч для працівників бюджетної сфери, зокрема і для освітян, виходячи з наявних фінансових ресурсів, Держбюджетом передбачено неодноразове підвищення розміру мінімальної заробітної плати», - зазначають у Міносвіти.

Також у відомстві повідомляють, що удосконалення оплати праці педагогічних працівників передбачається новим законом “Про освіту”, що поданий урядом до парламенту.

«Зокрема, зарплата педагогічних працівників підвищуватиметься з урахуванням надбавки за кваліфікаційні категорії (для вчителя та вихователя другої категорії – на 15% від посадового окладу; першої категорії – на 30%; вищої категорії – на 50%)», - повідомляють у Міносвіти.

Разом з тим, науково-педагогічним, науковим та педагогічним працівникам закладів вищої освіти встановлюватимуться надбавки за наукові ступені та вчені звання відповідно до законодавства. Окрім того, вузи зможуть збільшувати розмір доплат за рахунок власних надходжень.

«До того ж, законопроектом передбачається можливість встановлювати педагогічним і науково-педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії за використання в освітньому процесі іноземних мов, сучасних технологій, реалізацію інноваційних проектів тощо», - наголошується у повідомленні Міністерства освіти і науки.

Як відомо, нещодавно у Профспілці працівників освіти і науки запропонували внести до законопроекту «Про освіту» норми, згідно з якими найнижчий розмір посадового окладу педагогічного працівника має становити 4134 грн.



Джерело: http://osvita.ua/school/50864/
Категорія: Новини | Додав: Natali (26.03.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 690 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!