Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Уроки [ Додати статтю ]

У школах можуть запровадити професійні тести

У школах можуть запровадити професійні тести
 

Міністр освіти Лілія Гриневич під час участі у конференції «Майбутнє України: моя кар’єра і внесок» розповіла про програму з професійної орієнтації школярів, яка найближчим часом має розпочатися в українській середній школі.

Зокрема, вона зазначила, що світ розвивається настільки швидко, що багатьом людям доводиться міняти професію декілька разів протягом життя.

«До цього варто бути готовим і не потрібно надто драматично ставитися. Часом можна спробувати одну роботу, а потім почати працювати в принципово іншому напрямку. Звичайно для цього вибору потрібно вчитися розуміти самого себе, свою особистість, визначати, що тобі більш природно, до чого ти маєш здібності», – відзначила міністр.

«Хочу сказати, що ми як міністерство теж працюємо в цьому напрямку. Нещодавно Інститут модернізації змісту освіти розпочав новий проект Skills Academy, завдяки якому ми спробуємо запровадити в українських школах тестування на виявлення професійних здібностей. Це потрібно для того, щоб кожна дитина отримала можливість у старшій школі поставити собі питання про майбутнє і в подальшому зробити вдалий професійний вибір», – повідомила Лілія Гриневич.



Джерело: http://osvita.ua/school/51486/
Категорія: Уроки | Додав: (02.06.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 739 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!