Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

У ШКОЛАХ ПЕРЕСТАНУТЬ ВЧИТИ ПРАВОПИСУ І КАЛІГРАФІЇ: ЗАПОЗИЧУЄМО ДОСВІД У США

У ШКОЛАХ ПЕРЕСТАНУТЬ ВЧИТИ ПРАВОПИСУ І КАЛІГРАФІЇ: ЗАПОЗИЧУЄМО ДОСВІД У США

Правопис від руки і каліграфію подекуди виводять з шкільної програми.

Хоча американці, наприклад, це роблять не скрізь і не відразу. Спочатку пілотно в одному зі штатів (в даному випадку – Індіана) проводять цей експеримент, а потім поступово його поширять. Причому поки тільки з 4 класу та і те дуже обережно.

Загальносвітова і природна тенденція очевидні: писати рукою доводиться все менше, а набирати тексти на клавіатурі – все частіше.

Деякі наші предки також обурювалися, коли був перехід з наскального живопису на папірус, а потім на паперові носії. Але світ від цього не впав.

Думаю, треба вчити писати і так, і так. Щоб діти набували навички набирати тексти на клавіатурі швидко і десятьма пальцями. Та й дрібна моторика в цьому випадку розвивається краще.

До речі, у людей, які пишуть ручкою на папері, зовсім інший тип розумової діяльності, ніж у тих, хто набирає на клавіатурі. Чому? Бо коли пишеш від руки, весь час думаєш про помилки і їх постійно виправляєш, витрачаючи мозок на рутинну роботу замість креативною.

А коли перебираєш пальчиками кнопочки, то програма сама виправляє твої помилки, і ти не витрачаєш на помилки свої нерви, а занурюєшся в сенс того, що пишеш і радієш результату.

Так розвивається інтелект.

Джерело: Канал 24



Джерело: http://www.ukr.life/uk/news-ua/u-shkolah-perestanut-vchiti-pravopisu-i-kaligrafiyi-zapozichuyemo-dosvid-u-ssha/
Категорія: Новини | Додав: (17.07.2017) | Автор: Ukr.life
Переглядів: 936 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!