Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Учителів ознайомлять з новим обладнанням

Учителів ознайомлять з новим обладнанням

На базі лабораторного центру "МАНЛаб" Національного центру "Мала академія наук України" буде створено осередок підготовки педагогів із вивчення можливостей сучасного навчального обладнання. Про це сказав міністр освіти і науки України Сергій Квіт, повідомляє прес-служба МОН.

Міжпредметний лабораторний комплекс "МАНЛаб" створювався для забезпечення навчально-дослідницької діяльності учнів МАН протягом останніх трьох років. Для формування комплексу була здійснена ретельна експертиза навчального та наукового обладнання, що випускається найкращими компаніями світу.

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що впродовж реалізації більшості проектів НЦ "МАНУ" проводилася робота щодо поширення практики використання цифрових комплексів у педагогічній діяльності.

Переоснащення шкільних кабінетів фізики буде розпочато вже в 2015 році. Упродовж 2016-го та наступних років планується продовжити оснащення кабінетів фізики та оснастити лабораторним обладнанням кабінети хімії, біології, географії, математики та інформатики.

Також у МОН зазначили, що оскільки у лабораторному центрі "МАНЛаб" створена велика кількість розробок, пов’язаних з цифровими вимірювальними комплексами, відомством прийнято рішення про те, що досвід працівників МАН з використання новітнього обладнання має бути поширеним на весь педагогічний загал. Відповідний наказ вже підписано міністром освіти і науки.

"Тому Мала академія наук долучається до процесу навчання вчителів природничих дисциплін новим апаратним та педагогічним технологіям, що мають бути запроваджені в навчальний процес наступними роками", - повідомили у Міністерстві освіти і науки.



Джерело: http://osvita.ua/school/48268/
Категорія: Новини | Додав: Natali (02.11.2015) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 617 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!