Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Уряд ліквідував Інститут змісту освіти

                                                        Уряд ліквідував Інститут змісту освіти

26 листопада на засіданні Кабінету Міністрів України з ініціативи керівництва Міністерства освіти і науки прийнято рішення про ліквідацію Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України. Про це повідомляє прес-служба МОН.

У Міністерстві освіти наголошують, що цим рішенням покладено край корупційним схемам з видруком навчальної літератури, закупівлею навчальних кабінетів, комп’ютерних класів та шкільних автобусів.

На основі ліквідованого інституту будуть створені дві окремі державні наукові установи: Інститут модернізації змісту освіти й Інститут освітньої аналітики.

Призначення всіх керівників новостворюваних інституцій відбуватиметься за участі громадськості.

Як відомо, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти останні роки очолював Олександр Удод, діяльність якого супроводжувалася численними скандалами пов’язаними з непрозорими схемами створення підручників, сумнівним проведенням конкурсів рукописів, якість навчальної літератури, що отримувала схвалення інституту тощо.

Наприкінці жовтня міністр освіти Сергій Квіт повідомив, що міністерство співпрацювало з правоохоронними органами, зокрема з СБУ, щодо правопорушень пов’язаних з діяльністю чиновників інституту.



Джерело: http://osvita.ua/school/44160/
Категорія: Новини | Додав: (28.11.2014) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 655 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!