Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Уряд розробив стратегію популяризації читання в Україні

Уряд розробив стратегію популяризації читання в Україні

 

Кабінет міністрів схвалив проект концепції державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року, розробленої Держкомтелерадіо.

Про це повідомляє "112-Україна", з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо

"Метою концепції є відродження соціального значення книги та читання як процесу культурного, духовного, професійного та інтелектуального збагачення людини, створення сприятливих умов для розвитку видавничої галузі та системи інформування про вітчизняну видавничу продукцію", – зазначають автори концепції.

Серед причин, які стримують розвиток книговидання, виділяють погане матеріальне становище українців: ціни на видавничу продукцію зростають на фоні зниження доходів населення.

Концепцією передбачається, що до 2020 року будуть видаватися за державним замовленням книги, підібрані за результатами систематичних досліджень.

Також буде розроблено та запроваджено методики залучення до читання вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів початкових і середніх класів загальноосвітніх навчальних закладів, проводитимуться просвітницькі кампанії, літературні конкурси, книжкові виставки тощо.



Джерело: http://www.osvita.org.ua/news/78253.html
Категорія: Новини | Додав: Natali (26.02.2016) | Автор: Освітній портал
Переглядів: 589 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!