Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

В МОН почали впроваджувати багатомовну освіту

В МОН почали впроваджувати багатомовну освіту

Міністерством освіти і науки розпочато роботу з впровадження багатомовної освіти як інструменту підготовки молодого покоління до життя в нових умовах міжнародної взаємодії і співробітництва. Про це під час засідання Громадської ради керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України заявив Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко.

За його словами, незабаром розпочнеться всеукраїнський експеримент «Формування багатомовності дітей та учнів: прогресивні європейські ідеї в українському контексті». Відповідне рішення було схвалено Комісією з питань дослідно-експериментальної роботи Науково-методичної ради з питань освіти.

«Вивчатимуться мови не лише на уроці, а буде інтегроване навчання зі змістом інших предметів, тобто вивчатиметься предмет кількома мовами», - пояснив Кононенко.

За словами чиновника, багатомовна освіта надасть представникам національних меншин можливість краще знати державну мову – українську, мови національних меншин та іноземні мови.



Джерело: http://osvita.ua/school/49185/
Категорія: Новини | Додав: Natali (30.12.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 628 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!