Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

В Україні створять Велику українську енциклопедію

В Україні створять Велику українську енциклопедію

У Києві відбувся круглий стіл «Наукові засади та теоретико-методологічні принципи створення сучасних енциклопедій», в ході якого його учасники обговорили можливість створення Великої української енциклопедії. Про це повідомляє Урядовий портал.

На думку фахівців, багатотомна Велика українська енциклопедія обов'язково має бути видана як в електронному, так і в паперовому форматах.

«Насправді це величезний виклик. Створити Велику українську енциклопедію, яка буде співзвучна незалежній українській державі. А чи впораються її розробники із цим викликом, буде зрозуміло лише через 50 або 100 років, бо енциклопедія створюється на віки», - сказав перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

За словами директора ДНУ «Енциклопедичне видавництво», заступника голови головної редакційної колегії Велика українська енциклопедія Алли Киридон, енциклопедія це сучасний довідковий онлайн-сервіс і водночас багатотомне видання, підготовку якого було розпочато в січні 2013 року спільними зусиллями співробітників державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» та авторського колективу з усієї України - материкової й діаспорної.

Онлайн-версія енциклопедії, на її переконання, стане ефективним навчальним ресурсом для онлайн-освіти як форми дистанційного навчання.

«Створення порталу Великої української енциклопедії допоможе систематизувати усі напрацювання і забезпечить користувача зручним інструментом пошуку та роботи зі знайденим матеріалом», - упевнена науковець.

«Якщо говорити про структуру енциклопедії, то ми зараз готуємо літеру «А» як пілотний проект. Щоб побачити, який результат співпраці науковців над гаслами на літеру «А». І готуємо до видання та оприлюднення перший том якраз на цю літеру», - додала Алла Киридон.

Проект розрахований для максимально широкої аудиторії, зокрема фахівців-практиків та науковців, студентів, школярів. Для кожної з цих цільових аудиторій розробники енциклопедії готують спеціальні пропозиції.



Джерело: http://osvita.ua/news/48395/
Категорія: Новини | Додав: Avgustin (09.11.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 630 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!